Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie de 81 de ani a fost acuzată de fraudă la vot

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

O femeie de 81 de ani, cu domiciliul în străinătate, a votat pe listele suplimentare de la o secţie de votare din localitatea bihoreană Valea Cerului fără a avea domiciliul stabilit pe raza comunei şi s-a ales cu dosar penal pentru fraudă la vot, a informat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Bihor, Alina Fărcuţa.

"În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de fraudă la vot, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei nr. 4 de Poliţie Rurală Marghita", se arată în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Video Nicușor Dan, împins în corzi: Să știți că nu toți bărbații fac femeile panarame

Primul dosar penal întocmit duminică pentru fraudă la vot este al unei bihorence de 45 de ani care a votat de două ori, la o secţie de votare din localitatea bihoreană Săldăbagiu de Barcău şi apoi la o altă secţie de votare din localitatea bihoreană Chişlaz.

Potrivit informării IPJ Bihor, până la această oră la nivelul judeţului procesul electoral s-a desfăşurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.

Pe lângă cele două dosare penale, au fost înregistrate şase sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, din care cinci s-au confirmat, iar cu privire la una dintre acestea se efectuează în continuare verificări.

Citește și: Breaking news pe București, de la Cozmin Gușă: ‘Le-am aflat pe surse’ .

Au mai fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, ambele cu avertisment, una unei persoane care şi-a fotografiat buletinul de vot la o secţie de votare din localitatea bihoreană Derna, iar alta conform prevederilor Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie (purtarea măştii de protecţie), într-o secţie de votare din municipiul Oradea.

Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii.

Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.

"Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale. Acolo unde situaţia o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege", se mai precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.