Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie, despre care se bănuieşte că a contractat virusul West Nile, a murit la spital

Tion
West Nile

O femeie din localitatea buzoiană Mihăileşti, despre care se bănuieşte că a contractat virusul West Nile, transmis de ţânţari, a murit la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Analizele care vor arăta cauza certă a îmbolnăvirii femeii sunt aşteptate zilele acestea, potrivit news.ro.

Buzoianca din localitatea Mihăileşti a ajuns la finele săptămânii trecute la Spitalul Judeţean Buzău, cu febră mare şi stare generală proastă. Simptomele apărute ulterior au ridicat suspiciunea de meningoencefalită produsă de virus West Nile, aşa că medicii buzoieni au decis transferul pacientei la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Citește și: Un tânăr s-a înecat într-o fostă balastieră

Femeia a murit ulterior la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Rezultatele necropsiei şi cele de laborator la probele recoltate zilele trecute urmează să arate ce a condus la decesul pacientei. Dacă este vorba despre o infecţie cu virusul West Nile, ar fi al doilea deces din această vară, după cel înregistrat săptămâna trecută la Călăraşi.

Femeia care a murit din cauza unei meningoencefalite suspicionată ca fiind provocată de virusul West Nile trăia într-o zonă unde erau băltiri de apă şi era crescătoare de animale.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţa, vineri, că, în perioada 3 iunie - 7 august, au fost înregistrate şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile. La data de 1 august, instituţia anunţa şi un deces, în judeţul Călăraşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.