Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Australia a fost la un pas de moarte atunci când s-a filmat ţinând în mână o caracatiţă extrem de otrăvitoare

clickpentrufemei.ro
caracatita caracatite

O femeie care se afla pe o plajă din Australia a fost la un pas de moarte atunci când s-a filmat ţinând în mână o caracatiţă extrem de otrăvitoare, al cărei venin poate ucide un om în mai puţin de 15 minute.

Într-o înregistrare video încărcată pe TikTok, o femeie cu numele de utilizator "katapilah" poate fi văzută în timp ce leagănă o caracatiţă cu inele albastre (Hapalochlaena lunulata) în mâna stângă. Înregistrarea este însoţită de cuvintele "marea periculos de frumoasă", informează site-ul publicaţiei britanice The Independent.

Femeia a declarat pentru site-ul australian news.com.au că nu ştia că a ţinut în mână o caracatiţă cu inele albastre şi că nu va repeta un astfel de gest prea curând.

Numele acestui animal marin provine de la inelele de un albastru strălucitor care apar atunci când acesta este ameninţat. Veninul său conţine tetrodotoxină, o toxină nervoasă puternică, care poate provoca insuficienţă respiratorie la om şi poate duce la paralizie sau chiar la moarte, potrivit Agerpres.ro.

Caracatiţa cu inele albastre poate fi găsită la până la 50 de metri adâncime de-a lungul coastelor din sudul Australiei.

Hapalochlaena lunulata a fost descrisă de site-ul Muzeului Australian (Australian Museum) drept "unul dintre cele mai periculoase animale marine".

Deşi veninul lor face victime, caracatiţele cu inele albastre pot fi "creaturi foarte timide şi ne-agresive, care preferă să se ascundă sub roci şi în crăpături", a precizat site-ul.

"Întâlnirile cu oamenii au ca rezultat, de obicei, faptul că animalul fuge rapid pentru a se adăposti. Doar atunci când caracatiţa este ridicată este posibil să 'muşte' şi să îşi injecteze veninul paralizant", a adăugat instituţia citată.

Caracatiţele cu inele albastre au provocat moartea a cel puţin trei persoane în Australia, iar în mai multe cazuri cei care s-au întâlnit cu acest animal au fost la un pas de moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.