Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Bangladesh, condamnată la 42 de ani de închisoare pentru terorism în Australia

tribunal-1

Un tribunal australian a condamnat o femeie din Bangladesh la 42 de ani de închisoare pentru că şi-a înjunghiat proprietarul în timpul somnului într-un atac terorist anul trecut la Melbourne, a relatat miercuri canalul naţional ABC, citat de agenţia DPA., potrivit Agerpres.

Momena Shoma l-a atacat pe proprietarul în casa căruia locuia în nordul oraşului Melbourne cu un cuţit de bucătărie în timp ce acesta îşi făcea somnul de după-amiază, în februarie 2018.

Ea a fost declarată vinovată de implicare într-un act terorist inspirat de Statul Islamic, după ce a pledat vinovat în timpul procesului.

Este prima dată când a fost pronunţată o sentinţă pentru acuzaţia de angajare într-un act terorist pentru o cauză politică, religioasă sau ideologică, şi anume jihadul violent.

În timpul audierilor ţinute la Curtea Supremă din statul Victoria s-a aflat că Shoma a venit în Australia numai pentru a comite singură atacul şi a adus cuţitul cu ea din Bangladesh.

Ea a sosit la Melbourne cu viză de student la 1 februarie 2018 şi a închiriat o cameră în casa victimei.

Shoma a strigat "Allahu akbar" când a înfipt cuţitul în umărul şi gâtul bărbatului cu o astfel de forţă încât vârful lamei s-a rupt, potrivit ABC.

Proprietarul ei, în vârstă de 56 de ani, s-a recuperat după rănile suferite, dar a declarat că a rămas cu o teamă permanentă şi nu a mai putut să muncească după atac

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.