Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Constanța a fost sunată de un bărbat care s-a dat drept fratele ei, i-a spus că e în spital diagnosticat cu coronavirus şi are nevoie de 20.000 de

Facebook
politia

O femeie în vârstă de 44 de ani din Constanţa a fost sunată de un bărbat care s-a recomandat drept fratele ei şi i-a spus că a fost diagnosticat cu coronavirus, este în spital şi i-a cerut 20.000 de lei pentru a cumpăra un aparat de ventilaţie. Ea i-a spus că nu are banii respectivi şi apoi şi-a contactat fratele, dându-şi seama că era vorba de o înşelătorie, astfel că a anunţat poliţia, anunță news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi, luni, de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative de înşelăciune.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

"În urma cercetărilor a reieşit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia şi care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău şi ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu Covid-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziţiona un aparat de ventilaţie”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

Poliţiştii spun că, între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-şi seama ca a fost victima unei tentative de înşelăciune.

Reprezentanţii IPJ Constanţa spun că. deşi în acest caz nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoţional foarte mare asupra victimelor.

Citește și: De pe patul de spital, direct în politică! Un român vindecat de COVID-19 se implică în campania electorală

Ei recomandă cetăţenilor să nu ofere date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, să nu trimită sume de bani unor persoane apropiate, indiferent de pretextul acestora şi să sesizeze cea mai apropiată secţie de poliţie sau să sune la 112 dacă au suspiciunea că ar putea fi victima unei înşelăciuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.