Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Piatra-Neamț își pune la dispoziție pensiunea pentru cei care se luptă cu epidemia de coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

O femeie din Piatra-Neamț își pune la dispoziție pensiunea pentru cei care se luptă cu epidemia de coronavirus în această perioadă. Ea oferă 24 de paturi medicilor, asistenților medicali, voluntarilor și celor care au interacționat cu bolnavii infectați cu Covid-19, potrivit Mediafax.

Locația este pusă la dispoziție fără personal, fiecare urmând să-și întrețină singur camera.

Gabriela Liche, un cunoscut medic veterinar din Piatra-Neamț, încearcă să le facă viața mai ușoară celor care interacționează cu bolnavii infectați cu Covid-19.

Ea își pune la dispoziție pensiunea medicilor, asistenților medicali, voluntarilor și celor care se luptă cu epidemia în Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț, pentru ca aceștia să-și protejeze familiile în această perioadă.

„Este perioada aceasta în care și așa pensiunile nu funcționează. Am spus că, dacă tot este liber, trebuie să fac ceva. Ofer pensiunea pentru doctori, asistenți, voluntari care iau contact cu Covid și ca să nu se ducă acasă să-i infecteze pe ceilalți eu le ofer camere”, a declarat, administratorul pensiunii, Gabriela Liche.

Citește și: OFICIAL - Cum arată declaraţia pe propria răspundere necesară celor care ies din case în timpul nopţii/ UPDATE: Model adeverința angajator

În pensiune sunt 12 camere în care vor fi 24 de paturi detașabile. Cei care se vor caza au la dispoziție zona de mese și o bucătărie pentru a-și putea face mâncare. Fiecare va trebui să se descurce ca la el acasă pentru că în această perioadă personalul pensiunii nu va lucra.

„Vorbim de o gestionare personală, nu cu ajutorul personalului pensiunii. Intră, se dezinfectează la intrare și la ieșire, au tot ce le trebuie, își pot face și mâncare, au bucătărie”, a spus administratorul pensiunii.

Pentru a fi sigură că anunțul va ajunge la medici și asistenți, femeia a informat și colegiul medicilor despre intenția ei.

„Am anunțat colegiul medicilor că ofer camere pentru ei. Încă nu am fost sunată pentru că abia am anunțat. Eu sper să nu fie nevoie și să nu ajungem la criză, dar dacă este să se ajungă, cu tot dragul stau la dispoziție”, a conchis Gabriela Liche.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.