Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din SUA a fost condamnată la 53 ani de închisoare pentru organizarea atacului asupra unei moschei

wdio.com
Emily Claire Hari

O femeie din SUA a fost condamnată la 53 ani de închisoare pentru organizarea unui atentat cu bombă împotriva unei moschei în august 2017, chiar dacă atacul nu s-a soldat cu victime, relatează France Presse.

Emily Claire Hari (50 de ani), cunoscută înainte sub numele Michael Hari şi care a anunţat recent că este transgender, a fost declarată vinovată pentru atacul împotriva centrului musulman din Bloomington, în Minnesota, în urma unui proces în decembrie 2020.

Un judecător federal a condamnat-o luni la 53 de ani de închisoare după audierea mai multor martori musulmani care au spus că se simt în continuare traumatizaţi de explozia survenită în timpul rugăciunii din acea dimineaţă.

'Hari a căutat să terorizeze o întreagă comunitate religioasă, iar pedeapsa decisă arată în mod clar că astfel de acte de ură nu vor fi tolerate', a declarat ministrul adjunct al justiţiei, Lisa Monaco, într-un comunicat.

Fost şerif, Hari conducea un grup extremist supranumit 'White Rabbits' şi recrutase doi bărbaţi pentru a ataca moscheea. La 5 august 2017, ei au aruncat o bombă artizanală în biroul imamului, informează Agerpres.ro.

Mai mulţi credincioşi se aflau în incintă, dar niciunul nu a fost rănit. Incendiul însă a provocat 'importante pagube', potrivit Ministerului american al Justiţiei.

Cei trei atacatori au reuşit să fugă şi au fost arestaţi în urma mai multor luni de investigaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.