Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie kamikaze a ucis civili care fugeau din calea luptelor cu jihadişti, la Mosul

wikipedia.com
mosul irak

O femeie kamikaze s-a aruncat în aer luni la Mosul în timp ce se afla printre civili irakieni care fugeau din calea luptelor cu militanţi ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic, relatează DPA. Doi civili şi-au pierdut viaţa şi nouă au fost răniţi, între care doi ofiţeri specializaţi în combaterea terorismului.

Atacatoarea, o tunisiancă, s-a dus în mijlocul oamenilor care fugeau din calea violenţelor în centrul oraşului Mosul şi a detonat o centură cu explozibili în timp ce aceştia se ofereau să o ajute, a afirmat un responsabil cu combaterea terorismului. Premierul irakian Haidar al-Abadi a promis săptămâna trecută o victorie rapidă împotriva jihadiştilor, după ce trupele sale au capturat moscheea Nuri din oraşul vechi Mosul, ultimul bastion al organizaţiei jihadiste Statul Islamic, anunţă Agerpres.

Operaţiunea pentru a prelua controlul la Mosul, al doilea cel mai mare oraş din Irak şi capitala califatului autoproclamat al Statului Islamic în Irak, a început în octombrie. Bagdadul a anunţat eliberarea părţii de est a oraşului în ianuarie. O operaţiune de îndepărtare a militanţilor jihadişti din vestul oraşului, cea mai populată zonă, a fost lansată în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.