Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie se numără printre militarii americani ucişi în atentatul sinucigaş comis miercuri la Minbej, în nordul Siriei

atentat siria damasc

O femeie se numără printre militarii americani ucişi în atentatul sinucigaş comis miercuri la Minbej, în nordul Siriei, soldat cu 19 morţi, a anunţat vineri Pentagonul, aceasta fiind prima femeie din cadrul armatei SUA care a murit în luptă în Siria, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă .

Originară din statul New York, Shannon Kent, 35 de ani, era specialist al serviciului de informaţii militare în cadrul US Navy, cu baza în Fort Meade, Virginia, a precizat într-un comunicat Departamentul american al Apărării.

Ea se afla într-o misiune de "rutină" cu un grup de militari americani deveniţi ţinte ale acestui atac revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), în apropiere de un restaurant din Minbej (nord).

Celelalte victime identificate vineri sunt un maior al armatei terestre în vârstă de 37 de ani, Jonathan Farmer, şi un angajat civil al Agenţiei de Informaţii Militare (DIA), Scott Wirtz.

Un angajat al unui subcontractant al Pentagonului a fost de asemenea ucis în explozie.

Acest atac a fost cel mai sângeros pentru forţele americane angajate în Siria începând din 2014, potrivit datelor oferite de Pentagon, care a raportat în trecut moartea a doi americani ucişi în luptă în ţara aflată în război, în două incidente separate.

Atacul asupra forţelor americane a avut loc la câteva săptămâni după ce preşedintele Donald Trump a afirmat că Statul Islamic a fost învins în Siria şi că va retrage toţi cei 2.000 de militari americani din această ţară. Anunţul a condus la demisia secretarului apărării Jim Mattis, i-a luat prin suprindere pe aliaţi şi a stârnit îngrijorări în legătură cu declanşarea unei ofensive militare a Turciei împotriva forţelor kurde sprijinite de SUA în nordul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.