Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie şi doi copii rătăciţi pe Rarău, salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

agerpres.ro
munte

Jandarmi montani şi salvamontişti au intervenit luni pentru salvarea unei femei şi a celor doi copii ai acesteia care s-au rătăcit în masivul Rarău, potrivit AGERPRES.

Potrivit jandarmilor, luni la ora 16,18, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava a fost redirecţionat un apel telefonic efectuat prin numărul unic de urgenţă 112 de către o femeie în vârstă de 45 de ani, din judeţul Iaşi, prin care aceasta semnala faptul că s-a rătăcit în timp ce se deplasa spre Cabana Rarău.

Potrivit sursei citate, persoana în cauză a relatat că ea şi cei doi copii ai săi, în vârstă de 8 şi 11 ani, au plecat în cursul după-amiezii de la Cabana Rarău, pe traseul montan spre Pietrele Doamnei, cu intenţia de a petrece timp în aer liber şi de a se plimba, iar la întoarcerea spre cabană, aceştia s-au abătut de la traseul marcat, s-au rătăcit şi au solicitat sprijinul autorităţilor.

Citeşte şi: Un roi de albine a făcut VICTIME într-o localitate ieşeană. Un bărbat a murit, iar altul, în stare gravă în urma atacului

Pentru căutarea persoanelor în cauză au acţionat două echipe alcătuite din jandarmi montani şi salvamontişti, care au comunicat cu persoanele rătăcite prin intermediul telefonului mobil, reuşind să le găsească după aproximativ o oră, în apropiere de Schitul Rarău.

Potrivit jandarmilor, persoanele nu prezentau probleme de sănătate iar femeia şi cei doi copii au fost conduşi la Cabana Rarău, unde se afla autovehiculul acestora.

Jandarmeria Montană şi Serviciul Salvamont le recomandă turiştilor: să se informeze cu privire la itinerarul propus şi gradul de dificultate al acestuia, condiţiile climaterice locale şi situaţia unităţilor turistice de cazare; să nu pornească singuri la drum înainte de lăsarea întunericului sau după consumarea de băuturi alcoolice; să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu; să aibă echipament adecvat zonei de munte; să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane şi Salvamont, apelând numărul unic de urgenţă 112, specificând datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Citeşte şi: Dragnea, mesaj CRUCIAL despre pensii. 'E o lege cu multe SENSIBILITĂŢI' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.