Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fermă din Turcia creşte scorpioni pentru veninul lor extrem de scump, folosit în industriile farmaceutică şi cosmetică

jornalcidademg.com.br
scorpioni

Mii de scorpioni, aflaţi în cutii transparente din plastic, tapetează pereţii unei ferme de scorpioni din provincia turcă Sanliurfa (sud-est), în aşteptarea personalului care să le extragă veninul extrem de scump, folosit în industriile farmaceutică şi cosmetică, transmite marţi Reuters.

Folosind pensete, angajaţii fermei scot scorpionii din cutiile în care sunt ţinuţi şi apoi scurg o picătură minusculă de venin din acul caudal al arahnidelor înr-un recipient special. Apoi veninul este îngheţat şi transformat în pudră pentru a fi vândut.

Un singur scorpion produce aproximativ două miligrame de venin, iar ferma obţine zilnic aproximativ două grame de venin, conform lui Metin Orenler, proprietarul fermei, potrivit Agerpres.ro.

Ferma lui Orenler, care a fost deschisă în 2020, are în prezent aproximativ 20.000 de scorpioni din specia Androctonus Turkiyensis.

"Noi înmulţim scorpionii şi le extragem veninul. Veninul obţinut este apoi îngheţat după care îl transformăm în pudră şi îl vindem în Europa", a declarat Orenler.

Veninul, care ajunge în Franţa, Marea Britanie, Germania şi Elveţia, este folosit pentru a produce cosmetice, analgezice şi antibiotice, conform lui Orenler care a mai precizat că un litru de venin de scorpion valorează 10 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.