Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fermieră din Cisiordania a devenit prima femeie din Palestina care a obţinut un permis de conducere pentru tractor

al-monitor.com
tractor

Etihad Ayyad, o fermieră din oraşul Jericho din Cisiordania, a devenit recent prima femeie din Palestina care a obţinut un permis de conducere pentru tractor, relatează miercuri Xinhua.

După ce soţul ei, care obişnuia să lucreze alături de ea pe terenul lor de trei hectare, a plecat să muncească în altă parte ca şofer, femeia în vârstă de 50 de ani, mama a şase copii, a decis să-şi ia permisul de conducere pentru că nu a vrut să piardă pământul pe care a lucrat timp de 20 de ani.

"Am nevoie de permis de conducere pentru a-mi putea transporta produsele agricole între oraşele palestiniene", a declarat Etihad Ayyad pentru Xinhua.

La început, palestinienii au fost şocaţi să o vadă conducând un tractor atât de mare.

"Unii au spus că sunt nebună, în timp ce alţii au spus că am fost curajoasă să conduc un astfel de tractor", a spus Ayyad, potrivit Agerpres.

În curând, Ayyad a devenit un simbol pentru femeile din zonă, deoarece nu numai că şi-a salvat terenul, dar a şi câştigat suficienţi bani pentru a-şi ajuta soţul şi pentru a-şi întreţine familia.

"Am reuşit să recrutez cel puţin opt fermiere care să lucreze cu mine şi facem toate sarcinile pe care bărbaţii trebuiau să le îndeplinească", a mai spus ea.

"Acum, pot spune că nu există nicio profesie care să fie exclusivă pentru bărbaţi", a adăugat ea.

Najah Mohammed, o femeie de 44 de ani care lucrează pe pământul deţinut de Ayyad, a declarat pentru Xinhua că "deşi bărbaţii abandonează pământurile, noi (femeile) suntem capabile să ne protejam pe noi, pământul, istoria şi viitorul nostru".

Din păcate, a spus Ayyad, majoritatea fermierilor locali şi-au abandonat pământurile pentru că nu au putut să câştige suficienţi bani pentru a-şi întreţine familiile şi un număr mare dintre ei au ales să lucreze în Israel, unde salariul este mai mare.

Exodul fermierilor ar putea ameninţa existenţa produselor agricole locale, a mai spus Ayyad.

Riyad Al-Atari, ministrul palestinian al Agriculturii din Cisiordania, a lăudat iniţiativa lui Ayyad de a angaja femei în agricultură.

"Femeia palestiniană este o pionieră prin natură şi este un partener esenţial pentru bărbaţi în construirea şi dezvoltarea societăţii palestiniene", a spus el pentru Xinhua, adăugând că ministerul său sprijină toate iniţiativele femeilor care vizează crearea de locuri de muncă pentru femei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.