Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fetiță și o femeie au murit din cauza pneumoniei; Peste 300 de cazuri au fost înregistrare în ultima saptămână

AGERPRES
spital 112 smurd

O fetiță de 14 ani și o femeie de 43 de ani, din Bistrița-Năsăud, au murit din cauza pneumoniei, în ultima săptămână fiind înregistrate 313 cazuri de pnemonii, din care 57 de persoane au fost internate în spital, cu forme grave ale bolii, potrivit Mediafax.

Potrivit DSP Bistrița-Năsăud, în județ nu gripa a creat probleme, ci pneumoniile, deoarece numai în ultima săptămână au fost înregistrate 313 cazuri noi de pneumonie din care 57 de bistrițeni au dezvoltate forme foarte grave ale bolii și au necesitat internare.

Din cauza acestei afecțiuni, un copil de 14 ani și o femeie de 43 de ani au murit.

“Este vorba de o fetiță de 14 ani din Dumitrița care suferea și de parapareză spastică, retard psihic și epilepsie, cu probleme grave de sănătate și de o femeie de 43 de ani din Nimigea, aparent fără probleme, dar se pare că avea și alte afecțiuni. În primă fază a fost suspectată de gripă dar testul a fost negative. Se pare că avea ceva boală pulmonară cronică, fiind în curs de investigare”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu.

Citește și: Un fost subofiţer al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Buzău a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei părinteşti

Medicii spun că pacienții se prezintă foarte târziu pentru investigații și din acest motiv apar forme foarte grave ale bolii.

În ultimele zile medicii de familie din Bistrița-Năsăud au diagnosticat 313 persoane cu pneumonii, dintre care 57 au fost internate în spital.

“Pacienții ar trebui să meargă la primele simptome la medic dar sunt unii care așteaptă până târziu, alții care nu vor să stea la cozi pentru că la medicii de familie este acum mare nebunie și, pentru a nu se răspândi boala așa de repede trebuie să respecte normele de igienă”, a mai spus dr. Anca Andrițoiu.

Conform Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în ultima săptămână 3.022 de pacienți au fost diagnosticați cu viroze, 135 fiind internați în spital. În cee ace privește gripa, de la debutul sezonului au fost înregistrate 16 cazuri însă niciunul grav, care să necesite internare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.