Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O firmă din Constanța a pus camere video în vestiare: Își supraveghea angajații în cele mai intime moment și a luat amendă

rtv.net
Camere de supraveghere Bucuresti

O firmă din Constanța care își supraveghea muncitorii cu ajutorul camerelor video instalate în birouri și în vestiare a fost amendată cu 10.000 de euro pentru că a încălcat patru prevederi din legislația referitoare la prelucrarea și protejarea datelor cu caracter personal.

Societatea a încălcat în mai multe rânduri Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD), arată o anchetă a Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care a transmis că firma va fi nevoită să plătească două amenzi de 5000 de euro.

Citește și: Preţul unui metal, folosit pentru a reduce emisiile poluante ale vehiculelor, a crescut cu 40% în trei săptămâni

Mai precis, angajatorul a prelucrat în mod excesiv imaginile angajaților săi folosind camere video pe care le instalase în birourile unde aceștia lucrau, dar și în vestiare, acolo unde erau amplasate dulapurile în care angajații își puneau hainele de schimb.

Totodată, angajatorul a folosit mai multe mijloace pentru prelucrarea amprentelor angajaților săi și a prelucrat în mod ilegal datele cu caracter personal ale unui fost angajat pentru a desfășura în continuare activitatea societății chiar și după momentul în care omul respectiv nu mai muncea pentru societatea amendată.

Citește și: Companiile au închiriat anul trecut în București aproape 390.000 metri pătrați de spații de birouri, cel mai mare nivel din ultimii 9 ani

„Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a unei plângeri prin care se reclama faptul că societatea a instalat camere de supraveghere audio-video în birourile angajaților, în vestiare și în sala de mese și că, în anumite locații (spații cu acces restricționat), accesul se realiza pe bază de amprentă. De asemenea, s-a reclamat faptul că operatorul s-a folosit de identitatea unui fost angajat în transmiterea unor e-mail-uri în interes de serviciu fără ca acesta din urmă să fi fost informat în prealabil”, se arată într-un comunicat al Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Totodată, pe lângă cele două avertismente și cele două amenzi în valoare totală de 10.000 de euro, societății i-au mai fost aplicate și patru măsuri corective prin care se angajează să asigure conformitatea operațiunilor de prelucrare a datelor personale.

Citește și: Energia eoliană asigură peste 27% din producția națională de electricitate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.