Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O firmă rusească vrea să producă Remdesivir pentru tratamentul COVID-19 fără patent

forbes.ro
Remdesivir

Producătorul rus de medicamente Pharmasyntez a cerut Kremlinului permisiunea de a produce o versiune generică a Remdesivir, tratamentul împotriva COVID-19 al companiei americane Gilead Sciences, fără patent, a relatat luni ziarul Vedomosti, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

Pharmasyntez cu sediul în Siberia a solicitat anterior de la Gilead o licenţă voluntară pentru a produce şi distribui medicamentul în Rusia, a declarat directorul companiei, Vikram Punia, pentru Reuters în acest an.

Dar nu a reuşit să producă medicamentul întrucât este protejat de un patent şi Gilead nu a răspuns la o cerere de licenţă voluntară, potrivit Vedomosti, citând o scrisoare trimisă de Punia către mai multe ministere ruse.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Firma rusă a finalizat un studiu clinic al medicamentului generic, etichetat Remdeform, pe 300 de pacienţi din 23 de spitale ruseşti.

Gilead a acordat o astfel de permisiune pentru fabricarea medicamentului său producătorilor din 127 de ţări. Acestea sunt în principal ţări cu venituri mici sau cu alte obstacole semnificative în calea accesului la asistenţă medicală, a declarat Gilead.

În scrisoarea sa, Punia a cerut guvernului rus să activeze un proces de licenţiere obligatorie în care guvernul va acorda licenţe pentru a realiza în Rusia produse brevetate fără permisiunea titularului patentului, în interesele securităţii şi apărării naţionale, potrivit Vedomosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.