Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă bază militară germană din Kosovo va fi transformată într-un parc pentru inovare şi educaţie continuă

kosovo

O fostă bază militară germană din Kosovo va fi transformată într-un parc pentru inovare şi educaţie continuă, relatează joi agenţia de ştiri germană dpa, scrie Agerpres.

După ce Bundeswehr-ul şi-a încheiat misiunea din cadrul KFOR în Kosovo şi s-a retras din baza din oraşul Prizren în luna decembrie, guvernele german şi kosovar au convenit să folosească spaţiul pentru obiective de dezvoltare, a anunţat Ministerul Federal pentru Dezvoltare de la Berlin, în contextul în care proiectul a fost lansat oficial joi. 

"În cooperare cu mediul de afaceri Germania creează perspective mai bune pentru oamenii din Kosovo, prin intermediul instruirii profesionale, al inovării şi al joburilor calificate", a declarat ministrul dezvoltării Gerd Mueller. 

"Transformarea bazei din Prizren arată cum dezvoltarea şi politicile de securitate merg mână în mână pentru a contribui la stabilizare şi la o dezvoltare sustenabilă a Kosovo", a adăugat oficialul german. 

Armata germană a construit 60 de clădiri în această bază.

Citește și: Boris Johnson este plătit cu puţin sub 23.000 de lire sterline pe lună pentru a publica săptămânal un articol în ziarul Telegraph

Companiile din domeniile informaţiei şi tehnologiei comunicării, agriculturii, creativităţii şi culturii vor avea prioritate în obţinerea de spaţii în viitorul parc, a precizat ministerul. 

Un fost spital ar urma să fie folosit în scop educativ în domeniul îngrijirilor medicale. 

Oficiali din cadrul Ministerului Dezvoltării ar urma să se deplaseze joi la Prizren. 

Kosovo, care are o populaţie de 1,8 milioane de oameni, aproape în întregime etnici albanezi, şi-a proclamat independenţa faţă de Serbia în urmă cu zece ani şi este acum un stat recunoscut oficial de peste 110 ţări din lumea întreagă. 

După masacre şi expulzări ale unor etnici albanezi, NATO a lansat o campanie militară împotriva Serbiei în martie 1999. Trupele internaţionale KFOR au fost de atunci cantonate în Kosovo pentru a-i sprijini dezvoltarea într-un stat autonom, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.