Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă deputată PSD, acum la partidul lui Mircea Geoană, a fost chemată la DNA

dna

Procurorii DNA mai au un pic și stau de vorbă cu toți deputații și senatorii din Parlament! O deputată, fostă la PSD și trecută la partidul lui Mircea Geoană,  Liliana Ciobanu, a recunoscut că a fost joi la DNA.

Citește și: Scrisoarea unui român, specialist Microsoft, către parlamentari: Nesimţit ordinar ce eşti

Ciobanu, președintele interimar al Organizației Județene Giurgiu, a dorit să facă mai multe precizări în legătură cu știrea că toți consilierii locali din vremea mandatului fostului primar Lucian Iliescu , recent pus sub urmărire penală de către DNA, vor fi chemați la DNA.

Citește și: Stenograme: I-am dat 150.000 de euro lui Crin Antonescu! Nu-i ajunge?

”Da, am fost citată și audiată joi, 18 iunie, la DNA în cazul anchetei declanșate vis- a- vis de Piața Centrală din Municipiul Giurgiu, de pe vremea când primar era Lucian Iliescu, iar eu eram consilier local al PSD. Nu știam atunci ce se va întâmpla ulterior”, a declarat Liliana Ciobanu.

Citește și: DNA: O parte din banii primiți mită de cei din Dosarul Chiliman se duceau la B1 TV și România TV

”Când s-a dezbătut în Consiliul Local acel proiect era prin 2010, și nu știam ce va fi. La vremea respectivă eram în echipa de consilieri locali a PSD, echipă care se știe că declara atunci că nu este de acord cu așa zisa modernizare a Pieței Centrale, iar terenul de 2.200 de metri pătrați, unde se află acum sediul unei bănci și un market nu apărea în proiect, ca de fapt nici ceea ce este azi construit acolo! Am fost la DNA ca martor, și am înțeles că toți consilierii locali din acea vreme vor fi citați, în același scop!”, a adăugat ea.

Liliana Ciobanu, a mai spus că a fost întrebată și dacă la vremea respectivă știa ce firme se vor ocupa de modernizări. ”Am spus că nu știam, și că era vorba despre o licitație care urma să se desfășoare. Eu și consilierii municipali ai PSD n-am votat acel proiect de hotărâre de Consiliu Local. Atunci Consiliul Local era alcătuit din 11 consilieri ai PNL, 6 ai PSD și 4 ai PDL. Proiectul a trecut cu 14 voturi pentru. Știu că de la PSD un număr de 5 consilieri au votat împotriva proiectului, și un singur consilier, Marian Măroiu, a votat pentru acel proiect motiv pentru care a și fost exclus ulterior din partid. Consilierii PNL au votat pentru, dar nu știu cum au votat cei 4 consilieri ai PDL, respectiv Velicu Mărioara, Velicu Florian și domnii Ivan și Nemțescu” – a precizat deputata giurgiuveană.

”La vremea respectivă mulți din membrii PNL Giurgiu îi acuzau pe cei de la PSD că nu vor să se dezvolte orașul! Lucian Iliescu ne spunea că nu știm ce înseamnă un oraș accidental, cu deschidere spre Europa! Sincer îmi pare rău că Giurgiu nu s-a dezvoltat, și uite ce greu o duc azi giurgiuvenii! Dar, nu sunt eu în măsură să spun cine este de vină după aceea! Noi, în acei ani nu eram împotriva modernizării orașului Giurgiu, dar vis – a – vis de modernizările de la piață aveam niște dubii! De fapt proiectul de hotărâre nu s-a votat din prima dată, ci el a trecut de Consiliul Local după mai multe etape de dezbateri!” a mai declarat Liliana Ciobanu pentru presa locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.