Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă primă doamnă a SUA suferă de demență / Familia dă detalii despre starea acesteia: 'Continuă să trăiască fericită acasă alături de soţul ei'

NPR
Rosalynne Carter

Fosta primă doamnă a Statelor Unite Rosalynne Carter, soţia fostului preşedinte american Jimmy Carter, suferă de demenţă, a anunţat familia Carter într-un comunicat publicat marţi, informează Reuters.

"Continuă să trăiască fericită acasă alături de soţul ei, bucurându-se de primăvara din Plains şi de vizitele celor dragi", a precizat familia sa într-un comunicat dat publicităţii de Carter Center, referindu-se la reşedinţa pe care fostul cuplu prezidenţial o deţine în statul Georgia.

Rosalynn Carter, în vârstă de 95 de ani, a militat timp de decenii pentru reducerea stigmatului social asociat cu chestiunea bolilor mintale, a declarat familia ei, care speră că vestea despre diagnosticul medical al fostei prime doamne a Statelor Unite "va duce la o intensificare a discuţiilor importante care sunt purtate în jurul meselor din bucătărie şi în cabinetele medicilor din întreaga ţară".

Soţii Carter au locuit la Casa Albă din Washington în perioada administraţiei democrate din 1977 până în 1981. Ei sunt căsătoriţi din anul 1946 şi au împreună patru copii.

Jimmy Carter, în vârstă de 98 de ani, a ales să primească îngrijiri paliative la domiciliu în locul unei intervenţii medicale suplimentare, a anunţat Carter Center în februarie 2023. După ce a părăsit Casa Albă, Jimmy Carter a trăit mai mult decât oricare alt preşedinte din istoria Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.