Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O furtună puternică a provocat pagube semnificative în vestul Australiei

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

O furtună masivă a făcut ravagii în zonele de coastă din Australia de Vest, inclusiv în capitala acestui stat, Perth, informează luni DPA potrivit Agerpres.

Serviciile de urgenţă ale statului au declarat că au răspuns la sute de apeluri în timpul nopţii şi luni dimineaţă, care semnalau acoperişuri distruse, daune provocate locuinţelor, inundaţii sau căderi de copaci.

Cea mai puternică rafală de vânt, de 126 de kilometri pe oră, a fost înregistrată la Cape Leeuwin, în sud-vestul statului, a indicat luni pe Twitter Biroul meteorologic, precizând că vântul a provocat în unele zone furtuni de praf.

Rafalele de vânt au smuls acoperişuri şi au doborât copaci în regiunile de coastă din nordul statului, au raportat mass-media locale.

De asemenea, circa 50.000 de case din Australia de Vest au rămas fără curent electric peste noapte, au declarat furnizorii de energie pentru radiodifuzorul public ABC.

Precipitaţii abundente au lovit părţi ale coastei, în mai multe zone înregistrându-se cele mai înalte valuri din acest an.

Australia de Vest va continua să se confrunte cu o a doua zi de furtună luni, a precizat Biroul menţionat.

În timp ce vânturile periculoase se vor potoli treptat, valuri anormal de mari pot apărea pe coasta de sud-vest a statului, a avertizat Biroul meteorologic, adăugând că există riscul de inundaţii şi de eroziune a plajelor.

Furtuna este rezultatul unui sistem meteorologic generat de ciclonul tropical Mangga, între timp retrogradat, care a adus un front atmosferic rece în regiune.

Un astfel de eveniment meteo la sfârşitul lunii mai este rar în contextul în care sezonul cicloanelor din Australia se încheie oficial pe 30 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.