Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O grădina zoologică din Belgia inaugurează 'cel mai mare garaj solar'

xinhuanet.com
panouri solare

Grădina Zoologică Pairi Daiza din Belgia a amenajat un uriaş spaţiu de parcare acoperit cu panouri fotovoltaice cu scopul de a contribui la lupta împotriva încălzirii globale, relatează Xinhua joi.

Peste 62.000 de panouri solare au fost instalate în parcare, acoperind o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi, se arată într-un comunicat emis de grădina zoologică, scrie Agerpres.ro.

Din numărul total de circa 7.000 de spaţii de parcare, peste 80 de procente sunt acoperite de panourile solare, zona devenind astfel ''cel mai mare garaj solar din lume'', a precizat grădina Pairi Daiza.

Cu o capacitate instalată totală de 20 MWp, structura va produce, potrivit estimărilor, 20.000 MWh anual - mult mai mult decât necesarul actual al grădinii zoologice.

Surplusul de energie verde produs de panourile solare ar putea fi utilizat pentru alimentarea autovehiculelor electrice, parcarea urmând să fie dotată cu staţii de încărcare. De asemenea, cantitatea de energie produsă în plus ar putea fi direcţionată în reţeaua publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.