Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O grădină zoologică din Marea Britanie eliberează, în sălbăticie, melci dintr-o specie rară, considerată dispărută

www.stiripesurse.ro
cascada, natură, apă, pădure

Un număr de 4.000 de melci dintr-o specie rară, considerată dispărută, vor fi eliberaţi în sălbăticie datorită eforturilor de conservare întreprinse de o grădină zoologică din Marea Britanie, potrivit AGERPRES.

Această specie de melci endemică în Insulele Bermude (Greater Bermuda Land Snail) a fost considerată dispărută ca urmare a decimării populaţiei sale de specii invazive de prădători, până când un mic grup de melci a fost descoperit pe o alee din capitala arhipelagului, Hamilton, în 2014.

Deşi specia se află în continuare în pericol critic de dispariţie, experţii de la Chester Zoo au reuşit, în ultimii ani, să refacă populaţiei speciei - un proiect care culminează luna aceasta cu eliberarea a 4.000 de exemplare în Insulele Bermude.

"Este extraordinar să fii implicat într-un proiect care combate extincţia speciilor", a spus Gerardo Garcia, administratorul secţiunii pentru vertebrate inferioare şi nevertebrate de la Chester Zoo.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

"Melcul de Bermuda este unul dintre cele mai vechi specii de animale endemice din Bermude. A supravieţuit schimbărilor radicale ale peisajului şi ecologiei din îndepărtatele insule Bermude timp de peste un milion de ani, dar începând cu anii '1950-'1960 s-a aflat într-un declin rapid".

Melcii vor fi eliberaţi pe Insula Nonsuch, o rezervaţie naturală protejată, considerată propice pentru propăşirea speciei datorită absenţei principalilor prădători ai acesteia, printre care melcul carnivor şi viermele plat.

O parte dintre aceste exemplare vor fi monitorizate cu ajutorul unei etichete speciale fluorescente, testată de Kristiina Ovaska, o specialistă în melci de la grădina zoologică britanică.

"A fost deosebit de îmbucurător pentru mine să-i văd întorşi în Insulele Bermude pentru a fi reintroduşi ca specie", a spus Mark Outerbridge, specialist în domeniul faunei sălbatice din cadrul guvernului Insulelor Bermude.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

"Am identificat un număr de regiuni izolate din care lipsesc principalii prădători ai acestei specii şi sunt nerăbdător să văd cum se vor dezvolta în locurile în care vor fi eliberaţi".

O altă specie de melc din Insulele Bermude ar putea fi eliberată în sălbăticie în următoarele luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.