Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O grupare care falsifica carduri bancare din Mexic a fost destructurată de DIICOT: trei persoane reținute

Inquam Photos / Octav Ganea
mascati

Patru cetăţeni au fost prinşi că fac parte dintr-o rețea care clona carduri bancare din Mexic și făcea cumpărături. Gruparea era condusă de un bărbat de 31 de ani, cu doi „locotenenți” care racolau persoane pentru plățile făcute cu carduri clonate, relatează Mediafax.

Procurorii DIICOT Timișoara au reținut pe o perioadă de 24 de ore trei persoane, iar o altă persoană a primit control judiciar, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit DIICOT, începând din anul 2019, mai multe persoane au pus bazele constituirii unei grupări infracționale, având ca scop săvârșirea de infracțiuni informatice. Din datele obținute s-a stabilit că cei trei au reușit, prin metoda „skimming”, să intre în posesia datelor de identificarea a mai multor carduri bancare provenite din Mexic și din unele state europene, pe care le-au folosit în derularea de operațiunilor financiare frauduloase, respectiv la achiziționarea unor bunuri de valoare, prin efectuarea de plăți online.

Sub coordonarea liderului grupării, cei doi locotenenți aveau rolul de a identifica și de a atrage în angrenajul infracțional diferite persoane, care să fie folosite pe post de „săgeți” în achiziționarea de diferite bunuri de valoare, plătite cu cardurile clonate. În acest scop, datele de carduri bancare sustrase prin metoda „skimming” erau stocate în memoria mai multor telefoane mobile care erau predate „săgeților” în vederea folosirii lor la efectuarea de achiziții.

Sumele astfel obținute erau predate celor 3 inculpați, în schimbul unui comision stabilit cu fiecare dintre „săgeți” în parte.

Procurorii DIICOT Timișoara și polițiștii au fpcut, luni, o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat, urmată de 6 percheziții în județel Timiș și Arad, în urma cărora au fost ridicate 7 laptopuri, 9 telefoane mobile, 7 HDD-uri, 9 cartele telefonice și suma de 15.000 de lei.

Miercuri, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.