Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O gruparea infracțională formată din români a fost destructurtă: acționa în Madrid și Guadalajara

jurnaldevrancea.ro
catuse

Hoții-fulger – așa pot fi numiți membrii unei grupări de spărgători de magazine! Sunt români, însă acționau în Spania după un plan bine pus la punct. Cu o viteză uluitoare reușeau să fure bijuterii de mare valoare. Aduceau însă prada acasă, imediat după spargere, așa că polițiștilor le-a fost foarte greu să le dea de urmă. Au reușit deocamdată să ducă după gratii doar o parte dintre membrii grupării.

Gruparea infracțională acționa în Madrid și Guadalajara. Erau specializați pe spargeri-fulger însă atent planificate. În timp ce unii membrii ai grupării spargeau magazinele de bijuterii, alții se ocupau cu valorificarea acestor bunuri. Forțau intrarea unei clădiri alăturate magazinului, apoi făceau o gaură în perete cu unelte speciale și pătrundeau nestingheriți în incinta spațiului comercial. Următorul pas era dezactivarea sistemelor de alarmă și pe parcursul nopții reușeau să golească seifurile folosindu-se de un aparat autogen.

Ancheta a început după ce polițiștii spanioli și-au dat seama că au de-a face cu o grupare internațională. Indiciile i-au condus pe agenții spanioli până la ascunzătoarea hoților, în România, la Bârlad. Oamenii legii din țara noastră au reușit să rețină 4 dintre membrii grupării chiar înainte ca aceștia să plece din România. În același timp au acționat și polițiștii spanioli, pentru a nu permite suspecților să își anunțe complicii de mișcările autorităților din cele două țări, conform TVR. Polițiștii au găsit o parte din obiectele furate, chitanțe de vânzare a bijuteriilor, precum și documente care arată că suspecții trimiteau sume importante de bani din Spania către rudele lor de acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.