Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O influenceriţă din Uzbekistan, condamnată la închisoare pentru publicarea de conţinut 'indecent'

www.operationworld.org
Uzbekistan

O influenceriţă din Uzbekistan a ispăşit o pedeapsă de patru zile de închisoare pentru că a postat conţinut considerat "indecent" pe Instagram, a anunţat miercuri un tribunal din această ţară din Asia Centrală, relatează AFP.

Sevintch Sadoulladeva, în vârstă de 20 de ani, cu peste 310.000 de urmăritori pe Instagram, a fost arestată săptămâna trecută şi judecată în capitala Taşkent. Ea a fost condamnată iniţial la cinci zile de închisoare, apoi la patru zile în apel, potrivit Agerpres.

Instanţa a postat un link către videoclipurile care au declanşat plângerea. În înregistrările video se poate vedea cum iubitul femeii îşi bagă capul sub puloverul acesteia sau cum Sadoulladeva spală o maşină într-o ipostază sugestivă.

"Publicarea de către cetăţeana S.S a unor videoclipuri şi fotografii care sfidează regulile decenţei pe reţelele sociale şi în societate (...) a încălcat ordinea publică", a scris marţi, pe Telegram, serviciul de presă al instanţelor din Taşkent.

Tânara va fi de acum "pusă sub supraveghere, pregătită pentru o profesie pentru a obţine un loc de muncă şi va primi suport psihologic", a anunţat postul de televiziune Khabar.

Această condamnare survine în urma unei plângeri depuse de responsabilul primăriei din Taşkent însărcinat cu probleme legate de familie şi femei, potrivit aceleiaşi surse.

Uzbekistanul este condus din 2016 de Şavkat Mirzioiev, care a lansat reforme liberale în această fostă republică sovietică, după mai bine de un sfert de secol sub conducerea regimului lui Islam Karimov.

Puterea din Uzbekistan încearcă să găsească un echilibru între libertatea religioasă şi ceea ce este prezentat drept o luptă împotriva extremismului, într-o ţară în care 90% din cei aproximativ 35 de milioane de locuitori sunt musulmani.

În pofida progreselor, Uzbekistanul este încă acuzat de ONG-uri că nu respectă libertăţile fundamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.