Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O intervenţie la incendii de acum 100 de ani, recreată cu ocazia Zilei Pompierilor

Facebook / ISU București - Ilfov
pompieri ISU

Pompierii gorjeni vor recrea, cu ajutorul unei hipo-pompe din secolul al XIX-lea, un moment despre intervenţia la incendii acum aproximativ 100 de ani, evenimentul urmând să aibă loc pe 13 septembrie, la împlinirea a 169 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, respectiv Ziua Pompierilor din România.

Tot în cadrul manifestării, vor avea loc avansări în grad înainte de termen, dar şi recompensarea pompierilor care au câştigat premii la diverse competiţii sportive, potrivit AGERPRES.

Pentru a recrea momentul intervenţiei cu hipo-atelajul, care a fost donat de către Primăria Peştişani, ISU Gorj a achiziţionat şi două costume de epocă.

Citeşte şi: Suplimentarea numărului de vouchere pentru biciclete, reintrodusă pe ordinea de zi a CGMB

"Anul acesta, în dotarea ISU Gorj a intrat un utilaj care face parte din istoria noastră. A intrat în posesia noastră o hipo-pompă, un utilaj rudimentar de stins incendii, care se folosea pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Deşi se afla într-o stare avansată de degradare, cosmetizarea nu s-a lăsat aşteptată. Câţiva colegi mai pricepuţi s-au implicat în readucerea utilajului la viaţă. În cadrul ceremoniei ne vom întoarce în timp şi vom realiza un moment despre cum se intervenea pentru stingerea incendiilor acum aproape un veac. (...) Vom avea o descarcerare a unui autovehicul în care sunt persoane încarcerate, stingerea unui incendiu, exerciţii specifice pompierilor, proba scara de fereastră. Am achiziţionat şi două costume de epocă, pe care le vor îmbrăca doi pompieri, vor fi şi doi cai pentru hipo-atelaj, exact cum era pe timpuri", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, inspectorul şef al ISU Gorj, Augustin Malacu.

El a mai afirmat că, în ziua de 13 septembrie, un pluton din cadrul ISU Gorj va participa la ceremonia de înmânare de către preşedintele Klaus Iohannis a drapelului de luptă al unităţii, eveniment care va avea loc în Parcul Carol din Capitală.

"Pe lângă ceremonia ce va avea loc în data de 13 septembrie la sediul ISU Gorj, anul acesta vom trăi un moment deosebit de important în istoria Inspectoratului, şi anume, înmânarea, în Parcul Carol din Bucureşti, de către domnul Klaus Iohannis, preşedintele României, a drapelului de luptă al unităţii. La această ceremonie va participa, din cadrul ISU Gorj, un pluton format din 18 cadre militare, garda port-drapel, precum şi inspectorul şef", a mai precizat Augustin Malacu.

Totodată, pentru cei care vor să vadă tehnica de intervenţie a inspectoratului, la sediul unităţii va fi organizată, în data de 13 septembrie, Ziua Porţilor Deschise, între orele 09,00 - 13,00.

Citeşte şi: Aproximativ 2,3 milioane de elevi și copii de grădiniță încep luni cursurile anului școlar 2017-2018 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.