Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O isterie națională a cuprins Nigeria, după ce un bucătar a doborât un record Guinness

business-review.eu
Academia Recordurilor Guiness guinness world records cartea recordurilor

Un nigerian a cântat peste 200 de ore, un altul a reuşit să realizeze un live de 100 de ore pe Instagram, în timp ce tentativa unei maseuze de a-şi practica meseria timp de 75 de ore s-a încheiat cu un eşec din cauza epuizării, în cadrul celei mai recente isterii care a lovit cea mai populată ţară din Africa, relatează joi Reuters, conform Agerpres.

Ei se numără printre cei peste o duzină de nigerieni care îşi propun să stabilească recorduri recunoscute în Guinness World Records.

După ce cheful nigerian Hilda Bassey a reuşit să realizeze cea mai lungă sesiune de gătit susţinută de o singură persoană, nigerieni din toată ţara au început să caute moduri în care pot stabili la rândul lor recorduri, în speranţa de deveni faimoşi peste noapte.

"Cookathonul" lui Bassey a captivat naţiunea de 200 de milioane de locuitori, ea fiind susţinută de politicieni şi celebrităţi.

În vârstă de 27 de ani, Hilda Bassey, din Lagos, a reuşit în luna mai să gătească fără întrerupere timp de 100 de ore.

Recordul precedent înscris în Guinness World Record îi aparţine chefului indian Lata Tondon, care a gătit fără întrerupere 87 de ore şi 45 de minute, în 2019.

Inspirat de Hilda Bassey, un cântăreţ gospel din Lagos, Oluwatobi Kufeji, a cântat timp de 200 de ore pentru a-şi impulsiona cariera.

"Sper că, prin harul lui Dumnezeu, acesta va fi un lucru semnificativ care îi va da muzicii mele un impuls important", a declarat bărbatul de 39 de ani, tată a doi copii, în timpul unei pauze de două ore.

Însă, planul maseuzei Joy Chukwudi de a-şi masa clienţii timp de 75 de ore nu a fost dus la bun sfârşit din cauza epuizării. Totuşi, ea a reuşit să facă masaj timp de 50 de ore ceea ce, conform declaraţiei sale, ar fi suficient pentru a intra în "Cartea recordurilor".

Alţii nu au fost atât de norocoşi. Încercarea unui locuitor din statul Ekiti, situat în sud-vestul Nigeriei, care s-a identificat sub numele "Sugartee", de a doborî recordul pentru cel mai lung sărut a fost oprită de guvernul local care a descris tentativa drept "nesănătoasă şi imorală".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.