Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jihadistă americană, fostă şefă a unui batalion al Stat Islamic, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare

https://stirileprotv.ro
Stat Islamic

O jihadistă americană, care a fost una dintre puţinele conducătoare ale unui batalion feminin al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), a fost condamnată marţi la 20 de ani de închisoare, relatează AFP.

Allison Fluke-Ekren, o mamă de 42 de ani supranumită 'Oum Mohammed al-Amiriki', a pledat vinovată în iunie la acuzaţia că "a sprijinit material o întreprindere teroristă", potrivit Agerpres.

În cadrul unei audieri organizate pentru a i se stabili pedeapsa, într-un tribunal din Alexandria, în apropiere de Washington, ea i-a cerut judecătorului federal Leonie Brinkema să dea dovadă de "compasiune" şi să o condamne numai la doi ani de închisoare.

"Îmi regret profund faptele", a spus ea.

Însă procurorul Raj Parekh a subliniat că ea "a devenit efectiv o împărăteasă a SI". Ea "a spălat pe creier tinere, pe care le-a antrenat să ucidă", a adăugat el, precizând de asemenea că ea i-a făcut să sufere şi pe copiii săi.

Una dintre fetele sale, pe care ea a forţat-o "să se căsătorească" cu un luptător al SI când nu avea decât 13 ani, a explicat că mama sa era motivată de "o dorinţă de control şi de putere".

"Vreau ca oamenii să ştie ce tip de persoană este ea", a adăugat Leyla Ekren.

Între 2012 şi 2019, Allison Fluke-Ekren a susţinut organizaţii jihadiste în Libia, Irak şi Siria, unde a furnizat un antrenament militar unui număr de peste 100 de femei. În iunie, ea a recunoscut că le-a învăţat pe tinere, dintre care unele nu aveau decât 10 sau 11 ani, cum să folosească arme de atac sau centuri explozive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.