Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jihadistă germană a fost pusă sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii în Siria

ciocanel judecator

O femeie cu cetăţenie germană care s-a alăturat organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) în Siria a fost pusă sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii în legătură cu persecuţiile împotriva minorităţii yazidi, a anunţat miercuri parchetul federal german, relatează AFP.

Prezentată sub numele Nurten J., nemţoaica, care s-a deplasat în Siria împreună cu fetiţa ei de 3 ani în februarie 2015, este încarcerată de la întoarcerea sa în Germania pe 24 iulie 2020, după ce a fost expulzată de Turcia, a precizat parchetul într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Supermarketurile profită! Prețurile au explodat după închiderea piețelor

Nurten J. este acuzată că a urmat "ideologia SI conform căreia reducerea la stare de sclavie a membrilor minorităţii yazidi este justificată", a explicat parchetul din Karlsruhe.

În 2016 şi 2017, "în cursul a circa 50 de vizite" a unei prietene care venea însoţită de o membră a comunităţii yazidi redusă la sclavie, acuzata a forţat-o să muncească fără a fi remunerată pe această femeie, a precizat parchetul.

Ea este acuzată de crime de război şi pentru că şi-a neglijat grav îndatoririle parentale ducându-şi fetiţa într-o zonă de război.

După ce a ajuns în Siria, inculpata, a cărei vârstă nu a fost precizată, s-a căsătorit cu un "înalt responsabil" al organizaţiei jihadiste venit şi el din Germania.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic

Două procese au loc în prezent în Germania în legătură cu crime comise împotriva minorităţii kurdofone din nordul Irakului. La Frankfurt, un irakian, Taha Al-Jumailly este judecat din aprilie pentru crimă şi genocid pentru că a lăsat să moară de sete o fetiţă din minoritatea yazidi.

Soţia sa germană, Jennifer Wenish, este judecată de un an şi jumătatea pentru aceeaşi crimă la Munchen.

În octombrie, o germano-tunisiană căsătorită cu un jihadist a fost condamnată de un tribunal german la trei ani şi jumătate de închisoare pentru că a contribuit la reducerea la sclavie a unei tinere yazidi pe durata prezenţei sale în Siria.

Mica minoritate etnico-religioasă a căpătat o tristă notorietate de cea mai persecutată de către jihadişti, care au redus femeile la sclavie sexuală, i-au înrolat cu forţa pe copii în armată şi i-au ucis pe bărbaţi cu sutele.

Una dintre aceste sclave sexuale, Nadia Murad, a primit în 2018 premiul Nobel pentru pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.