Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jihadistă germană minoră a fost condamnată la şase ani de închisoare

ciocanel judecator

O minoră germană în vârstă de 17 ani a fost condamnată luni de un tribunal din Bagdad la şase ani de închisoare pentru apartenenţă la gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) şi intrare ilegală pe teritoriul Irakului, transmite AFP, citând o sursă judiciară. Adolescenta a primit cinci ani de închisoare pentru apartenenţă la SI şi un an suplimentar de detenţie pentru trecerea ilegală a frontierei, conform Agerpres.

La 21 ianuarie, Curtea penală centrală din Bagdad, competentă pentru cazurile de terorism, a condamnat la moarte o cetăţeană germană, găsită vinovată de 'sprijin logistic şi ajutor pentru o organizaţie teroristă în vederea comiterii de crime'.

Femeia a fost prezentată de presa germană ca Lamia K., plecată în august 2014 din Mannheim (sud-vestul Germaniei) împreună cu cele două fiice ale sale şi arestată în momentul recuceririi oraşului Mosul, în iulie 2017.

Presa germană a mai evocat şi prezenţa în închisorile irakiene a alte două cetăţene germane, minora Linda W., condamnată duminică, şi Fatima M., de origine cecenă.

Linda W., originară din Pulsnitz, landul estic Saxonia, dispăruse în vara lui 2016, la scurt timp după ce se convertise la islam. Tot conform presei germane, ea a intrat în contact prin internet cu adepţi ai SI şi s-a radicalizat.

Într-un alt proces, justiţia irakiană a dispus luni eliberarea şi expulzarea unei jihadiste franceze condamnate la şapte luni de închisoare pentru intrare ilegală în Irak, pedeapsa sa fiind acoperită de perioada de detenţie preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.