Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jucătoare în vârstă de 24 de ani a murit în timpul cantonamentului pentru meciuri de calificare la JO - Ea era suspectă de malarie

msn.com
deces covid mort decedat spital pacient autopsie

Federaţia Zambiană de Fotbal a anunţat miercuri că jucătoarea Norin Betani a decedat în timpul unui stagiu de pregătire. Sportiva în vârstă de 24 de ani a ajuns bolnavă în cantonamentul echipei naţionale a Zambiei şi a fost transportată de urgenţă la spital cu "suspiciune de malarie", potrivit news.ro

“Federaţia de Fotbal din Zambia (FAZ) este îndurerată de moartea atacantei Norin Betani, componentă a Copper Queens şi Indeni Roses.

Betani a murit miercuri dimineaţă la spital, după ce a fost diagnosticată cu suspiciune de malarie”, a precizat forul.

Secretarul general al FAZ, Reuben Kamanga, spune că jucătoarea s-a prezentat la cantonament deşi nu se simţea bine şi a fost dusă la spital pentru o examinare amănunţită la recomandarea medicilor echipei.

"Regretăm să anunţăm moartea uneia dintre jucătoarele noastre, Norin Betani, care se afla în lotul provizoriu pentru meciul cu Ghana. Betani a fost dusă la cel mai apropiat spital de cantonamentul echipei, care este spitalul Kanyama Level One, iar FAZ a implicat familia în fiecare etapă", spune Kamanga.

"Pacienta a fost trimisă luni la University Teaching Hospital (UTH) şi a fost sub îngrijire medicală până la decesul ei. Personalul secretariatului FAZ, membrii familiei şi clubul ei (Indeni Roses) au colaborat îndeaproape în perioada spitalizării jucătoarei”, a menţionat federaţia din Zambia.

Ultimul meci al lui Norin Betani pentru Indeni Roses în liga feminină din Zambia a fost împotriva lui YASA Queens, la 11 februarie. Trei zile mai târziu, ea a fost convocată de echipa naţională a Zambiei înaintea dublei confruntări cu Ghana, meciurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, programate la 23 şi 28 februarie. Atacanta în vârstă de 24 de ani a marcat patru goluri în sezonul 2023/24 al Superligii feminine, după ce în sezonul trecut a înscris 11 goluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.