Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O judecătoare americană blochează un ordin care ar fi interzis operaţiunile din SUA ale TikTok

judecator justitie

O judecătoare din Pennsylvania a blocat un ordin al Departamentului pentru Comerţ care ar fi interzis operaţiunile aplicaţiei video TikTok în Statele Unite, din 12 noiembrie, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Judecătoarea districtuală Judge Wendy Beetlestone a afirmat în hotărârea sa că ”ordinul ar fi avut ca efect închiderea în Statele Unite a platformei video utilizată de aproximativ 700 de milioane de persoane la nivel mondial.

Peste 100 de milioane dintre utilizatorii TikTok sunt din Statele Unite, iar cel puţin 50 de milioane dintre aceştia folosesc zilnic aplicaţia.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Departamentul pentru Comerţ a recunoscut că restricţiile ”ar reduce semnificativ funcţionalitatea şi utilizarea aplicaţiei în Statele Unite” şi că ”în cele din urmă ar face aplicaţia mai puţin eficientă”.

Pe 27 septembrie, judecătorul districtual Carl Nichols a emis un ordin preliminar de suspendare a ordinului Departamentului pentru Comerţ, într-un proces intentat de compania mamă a TikTok, ByteDance, din China.

Ordinul cerea magazinelor de aplicaţii ale Apple şi Google să nu mai permită descărcarea TikTok de către utilizatori.

Administraţia Trump acuză că TikTok reprezintă un risc pentru securitatea naţională din cauza modului în care gestionează datele personale ale celor 100 de milioane de utilizatori americani, care pot fi obţinute de guvernul chinez. TikTok neagă acuzaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.