Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jumătate de tonă de amfetamine ascunsă într-un transport de spaghete a fost confiscată în Siria

paste

O jumătate de tonă de captagon ascunsă într-un transport de spaghete a fost confiscată în Siria înainte ca amfetaminele să iasă clandestin din ţară, a anunţat joi armata, transmite AFP

'Autorităţile competente din suburbia Damascului au confiscat o încărcătură de produse alimentare ce conţinea comprimate adictive destinate să fie introduse clandestin în străinătate', a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

'Comprimatele, cu o greutate totală de circa 525 kg, erau ascunse în pachete de spaghete', a adăugat el într-un comunicat, fără a preciza destinaţia transportului.

În luna octombrie, autorităţile siriene au confiscat la Damasc 180.000 de comprimate de captagon ascunse într-o ladă cu prăjituri, şi alte 4 milioane de pastile dintr-un vehicul care se deplasa pe autostrada Damasc-Homs.

Conform unui raport al Centrului de analiză şi cercetare operaţională, finanţat de Uniunea Europeană, 'exporturile de captagon din Siria au atins o valoare de piaţă de cel puţin 3,46 miliarde de dolari' în 2020.

În iulie 2020, Italia a confiscat o încărcătură record de 14 tone din acest drog (84 milioane de comprimate) ce provenea din Siria, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit Observatorului francez al drogurilor şi toxicomaniilor (OFDT), captagonul este o amfetamină provenită dintr-un fost medicament psihotrop. El este fabricat mai ales în Liban şi, probabil, şi în Siria şi în Irak, având ca destinaţie principală Arabia Saudită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.