Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jurnalistă de la Realitatea PLUS anunță că s-a infectat: 'E incredibil și nu pot să cred că mi se întâmplă tocmai mie'

Mădălina Chițac

O jurnalistă de la Realitatea PLUS a anunțat, pe o rețea de socializare, că s-a infectat cu noul coronavirus. Mădălina Chițac relatează că nu știe când, cum și unde s-a infectat, însă și-a dat seama de simptome după o zi de muncă.

”Jurnal de carantină. Da, și eu am coronavirus.

Am vrut de mult timp să scriu niște rânduri, da abia acum mi-am făcut curaj. Așa că iată-le:

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

M-am tot gândit că la un moment dat tot o să mă îmbolnăvesc. Am încercat să mă protejez cât de mult pot și să amân acest eveniment. Numai că, într-un final, s-a întâmplat. Nu știu când, cum sau de unde m-am infectat. Cert e că într-o zi m-am trezit cu rezultatul “Pozitiv” în față.

Cum a începutul totul? După o zi de muncă. Am avut dureri urâte ale mușchilor de la picioare. Prima dată m-am gândit că sigur e din cauza tocurilor. Purtasem toată ziua tocuri, mai bine de zece ore, și-am crezut că ele sunt cauza. Dar mi-am pus niște semne de întrebare pentru că durerile erau prea mari. Și mi-am zis că “n-are cum doar din cauza botinelor cu toc să simt asta”.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Mai apoi, durerile s-au mutat în toți mușchii din corp. În aceeași seară s-au instalat durerile de cap și frisoanele. Am luat paracetamol și am încercat să dorm. Numai că, din trei în trei ore, mă trezeam. Fie din cauza durerilor, fie din cea a frisoanelor.

Au urmat două zile în care m-am simțit efectiv ca o persoană beată. Eram amețită, confuză, mă simțeam în altă lume. Și o chestie super ciudată, pe care n-am mai trăit-o până acum: am fost acaparată de o oboseală cruntă. N-am fost în stare să fac nimic. Dormeam, mă trezeam, și în câteva zeci de minute mi se făcea din nou somn. De parcă luasem somnifere. Evident, oboseala era însoțită de dureri de cap și musculare. Trecuseră frisoanele, dar începuseră durerile de gât.

În a treia zi de la primele simptome m-am decis să fac testul. Și n-aș fi crezut că sunt bolnavă. Mai ales că toți din jurul meu îmi spuneau: “calmează-te, e doar o simplă răceală, mai ales că n-ai avut febră și nu ți-ai pierdut gustul și mirosul.”

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

După 24 de ore de la prelevarea probelor a venit și rezultatul. Era dimineața, mă trezisem, dar oboseala încă mă ținea în pat. M-am logat pe contul de la clinica medicală, gândindu-mă că poate a venit rezultatul. Venise. Era încărcat într-un fișier PDF. Îl deschid. Nu citesc toate rândurile, erau multe detalii. Dar îmi sar în ochi cuvintele “Pozitiv, s-a detectat ARN SARS-CoV-2”.

Recunosc, am fost puțin șocată. Am stat câteva minute cu telefonul în mână și am citit de mai multe ori acel document. “E incredibil și nu pot să cred că mi se întâmplă tocmai mie”, îmi spuneam în minte.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

Evident, mulți nu credem sau suntem sceptici. Și chiar și atunci când credem, tot nu știm exact despre ce e vorba până nu simțim pe propria piele. Așa și cu mine. Credeam în virus, m-am protejat, dar n-am înțeles pe deplin care-i treaba cu virusul ăsta decât atunci când m-am îmbolnăvit.

Ce-i cu această postare până la urmă? Voiam să povestesc experiența mea. Și, evident, să vă sfătuiesc să aveți grijă de voi și de cei dragi vouă. Celor sceptici vreau să le transmit că virusul chiar există. Acum mai au în față încă un exemplu pentru asta.

Citește și: Restricții de 1 decembrie! Măsurile pe care trebuie să le respecte cei care vor merge la munte

Eu am fost norocoasă și n-am avut nevoie de spitalizare, dar virusul reacționează diferit de la organism la organism. Și tocmai de aici vin teama și panica. Sentimente care m-au încercat și pe mine în toată perioada asta.

Sunt bine acum. În continuare în carantină. Mai am de stat ceva timp până să mă pot întoarce la viața de dinainte.

Mi-am propus să scriu aici tot ce-am trăit. De la simptome, până la gânduri și frici. Așa că o să mai vedeți postări de la mine pe subiectul ăsta. Culmea, carantina asta a venit la pachet și cu niște lecții pe care altfel poate că nu le-aș fi învățat.”, este mesajul postat de Mădălina Chițac.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Iată legile promulgate de președinte .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.