Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jurnalistă germană, care fusese răpită în Siria, a reuşit să scape împreună cu copilul său

jurnalist

O jurnalistă germană, care a fost răpită în Siria în 2015 şi care a născut în timp ce se afla în captivitate, a reuşit să scape împreună cu copilul său şi să ajungă în Turcia miercuri, potrivit unui anunţ făcut de Ministerul de Externe al Germaniei, relatează agenţia Reuters.

Într-un comunicat, MAE german precizează că femeia şi copilul său ''sunt într-o stare bună având în vedere circumstanţele''. Cei doi sunt în prezent în grija unor oficiali consulari germani şi a unor membri ai poliţiei federale germane în Turcia.

Citește și: Un soldat nord-coreean a reușit să se STRECOARE și să treacă pe jos frontiera în Coreea de Sud

Publicaţia germană Bild a relatat că femeia este o jurnalistă independentă care a lucrat pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung din Munchen şi pentru televiziunea NDR. ''Guvernul german respiră uşurat după rezolvarea cazului, având în vedere situaţia din Siria extrem de dificilă'', potrivit surse citate.

O purtătoare de cuvânt a ministerului a afirmat că nu poate oferi mai multe detalii despre acest caz, invocând considerente de ordin privat. Poliţia federală germană nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

În februarie, revista Focus a relatat despre acest caz afirmând că este vorba despre Janina Findeisen, în vârstă de 27 de ani. Ea a fost răpită în octombrie 2015 şi a născut un băieţel în decembrie.

Conform Focus, jurnalista, care publica sub pseudonimul Marie Delhaes, a fost răpită de o facţiune din cadrul grupării islamiste Frontul Al-Nusra, care a cerut o răscumpărare de cinci milioane de euro pentru eliberarea ei, anunță Agerpres.

Surse ale poliţiei federale, citate de Focus, au afirmat că Findeisen a fost ademenită să vină în Siria de către o femeie pe care o cunoştea din Bonn şi care îi promisese că-i va oferi în exclusivitate informaţii despre militanţii islamişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.