Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O licitaţie organizată în Franţa a strâns 250.000 de euro pentru Ucraina: Actorul american Tom Hanks a donat o maşină de scris

BCE
euro bancnote

O licitaţie organizată în Franţa, în cadrul căreia au fost scoase la vânzare, printre altele, o valiză pentru cosmetice care i-a aparţinut actriţei Catherine Deneuve şi o cască a unuia dintre membrii formaţiei Daft Punk, a strâns 250.000 de euro, a anunţat marţi fundaţia soţiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

Actorul american Tom Hanks a donat o maşină de scris din colecţia sa personală, iar Natalie Portman, postere, pentru această licitaţie organizată de regizorul francez Michel Hazanavicius la casa de licitaţii Artcurial, potrivit Agerpres.

Printre cele aproximativ 50 de loturi scoase la licitaţie s-a numărat şi ceasul purtat de Jean Dujardin în filmul "OSS 117", precum şi statueta premiului Cesar pentru cel mai bun regizor acordată lui Jacques Audiard în 2010 pentru filmul "Un prophete", dar şi cea cu care a fost recompensat Michel Hazanavicius pentru "The Artist" în 2012.

Jumătate din suma obţinută a fost donată către UNITED24, o platformă de colectare de donaţii înfiinţată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, iar cealaltă jumătate către fundaţia primei doamne Olena Zelenska.

O parte din această sumă, colectată la licitaţia organizată pe 1 decembrie, va merge către spitalul din Izium, în estul Ucrainei, care a fost parţial distrus de ruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.