Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O localitate din Arad revine la restricţii după câteva luni; incidenţa COVID-19 este de 3,55 la mie

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Prima localitate din judeţul Arad în care vor fi aplicate restricţii din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, după mai bine de două luni, va fi Dezna, unde autorităţile au raportat, vineri, o incidenţă de 3,55 la mia de locuitori.

Potrivit Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, patru cazuri de îmbolnăvire au fost depistate în localitatea Dezna, acestea stând la baza calculului incidenţei la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, vineri, că în localitatea Dezna se vor aplica restricţiile prevăzute în situaţiile în care incidenţa este mai mare de 3 la mie.

"A fost adoptată hotărârea 127 a CJSU Arad, prin care s-a constatat depăşirea incidenţei de 3 cazuri/1.000 locuitori la Dezna. Astfel, începând de sâmbătă, pentru o perioadă de 14 zile, la Dezna se vor aplica prevederile incidente cuprinse în HG 826/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 11 august 2021", a informat Prefectura Arad.

Printre măsurile restrictive care vor fi luate la Dezna se numără suspendarea activităţilor la interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor. De asemenea, evenimentele cu public numeros în spaţiu deschis sunt interzise.

Localităţile Moneasa şi Fântânele au incidenţe de 1,18, respectiv 1,34 la mia de locuitori, fiind cele mai mari după Dezna.

La începutul lunii iunie, localitatea Şiştarovăţ era ultima din judeţ care mai avea restricţii, cu o incidenţă mai mare de 3 la mie.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 23.896 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, din care 14 în ultimele 24 de ore. De altfel, în ultimele zile numărul zilnic de infectări s-a apropiat şi chiar a depăşit cifra 20, în timp ce la începutul lunii august erau două-trei cazuri confirmate pe zi.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost înregistrate 976 de decese la persoane cu COVID-19, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.