Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O lucrare de modernizare a infrastructurii blochează traficul rutier timp de două luni pe una dintre cele mai mari străzi din Galați

pixabay.com
lucrari drum in lucru

Traficul este blocat pe una dintre cele mai mari străzi ale oraşului Galaţi. Din cauza unei lucrări de modernizare a infrastructurii, constructorul angajat de primărie a decis să închidă traficul, timp de două luni, pe un sector al străzii Siderurgiştilor, relatează Mediafax.

Primăria Galați anunță că, pentru buna desfășurare a lucrărilor de modernizare, strada Siderurgiștilor se închide începând de marți până în 1 noiembrie, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Gheorghe Doja și Piața Energiei. Restricțiile de trafic se aplică pe segmentul menționat, cu excepția intersecțiilor cu străzile Ghe. Doja și A. Saligny. De asemenea, există devieri de trasee ale mijloacelor de transport în comun.

Lucrările în valoare de 20 de milioane de euro vor continua şi pe celelalte sectoare ale străzii. Operaţiunea vizează în principal reabilitarea carosabilului pe o suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi şi a trotuarelor pe 20.480 de metri pătraţi.

De asemenea, vor fi realizate piste pentru biciclete, vor fi reabilitate liniile de tramvai şi vor fi modernizate staţiile de călători.

În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţii verzi. Proiectul mai vizează modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a reţelelor aeriene şi înlocuirea sistemelor de apă şi canalizare.

Întreaga lucrare se va încheia anul viitor, dar municipalitatea a anunţat că va continua proiectul cu modernizarea altor străzi, astfel încât să se reabiliteze întreaga infrastructură până la una dintre ieşirile oraşului. A doua parte a lucrării va costa tot 20 de milioane de euro, fonduri europene atrase de Primărie.

„Este o investiție foarte mare, cea mai mare din ultimii 30 de ani din oraş. Este o axă a orașului care va fi complet modernizată. La final se va circula în condiții civilizate dintr-o parte în alta a orașului. Cu siguranță, oamenii nu sunt fericiți pentru că închidem sectoare ale străzii, dar altfel nu putem face modernizarea. Constructorul va încerca să redeschidă sectorul blocat înainte de termenul anunțat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Din cauza lucrărilor, reprezentanții transportatorului public din Galați au decis să înlocuiască tramvaiele cu autobuze. Pe noile trasee sunt folosite inclusiv noile autobuze, sosite la Galați la sfârșitul anului trecut.

„Noi am făcut toate eforturile astfel încât gălățenii să nu fie afectați. Am înlocuit tramvaiele cu autobuze în zona în care se fac lucrări. Avem în parcul auto zeci de autobuze noi, așa că putem să acoperim traseele tramvaielor”, a explicat pentru MEDIAFAX, directorul Transurb, Mihai Cadinoiu.

Partea a două a axei va fi modernizată în următorii doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.