Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O lucrare NFT fals atribuită lui Banksy a fost vândută prin site-ul artistului pentru 244.000 de lire sterline

bbc.com
Banksy

O lucrare NFT (non-fungible token) fals atribuită lui Banksy a fost vândută de un hacker prin site-ul oficial al artistului pentru 244.000 de lire sterline, informează News.ro.

Hackerul a returnat suma unui colecţionar britanic, după ce l-a păcălit să cumpere NFT-ul promovat prin site-ul oficial al artistului.

Un link spre o licitaţie online pentru acest NFT (activ digital unic, care nu este interschimbabil) a fost publicat pe o pagină a banksy.co.uk acum ştearsă. Licitaţia s-a încheiat rapid după ce bărbatul a oferit cu 90% mai mult decât ceilalţi participanţi.

Echipa lui Banksy a declarat pentru BBC că „orice licitaţie de lucrări NFT ale lui Banksy nu este asociată artistului în nicio formă”.

Prin NFT, lucrările de artă pot fi modificate pentru a crea un certificat digital de proprietate care pate fi cumpărat şi vândut. Cumpărătorul nu primeşte lucrarea în sine şi nici drepturile de autor asupra acesteia.

Admiratorul lui Banksy care a fost înşelat a spus că a crezut că achiziţionează primul NFT al celebrului artist. Bărbatul, care a dorit să rămână anonim, a declarat că suspectează că site-ul lui Banksy a fost atacat şi că el a fost victima unei escrocherii elaborate.

Colecţionarul de NFT, sub numele online Pranksy, a spus că hackerul i-a înapoiat luni seară, spre surprinderea sa, toţi banii cu excepţia taxei de tranzacţie, de aproximativ 5.000 de lire sterline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.