Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mamă și fiul ei încă trăiesc în 'coșmarul' lockdown-ului Covid: 'Este mai rău decât atunci când erau în vigoare restricțiile'

the mirror
mandy, mason milne

La patru ani după primul lockdown național, Mandy și Mason Milne, mamă și fiu, încă își spală cumpărăturile, păstrează distanța socială și fac teste Covid regulate. Evită supermarket-urile, își comandă online cumpărăturile săptămânale și dezinfectează tot ceea ce intră în casa lor din Essex.

Pentru majoritatea oamenilor, ridicarea lockdown-ului din Marea Britanie a marcat sfârșitul pandemiei globale, dar nu și pentru Mandy și Mason Milne. Ei încă trăiesc zilnic ca și cum țara ar fi în lockdown, la fel ca acum patru ani.

Pe 23 martie 2020, Guvernul a introdus primul lockdown cauzat de coronavirus, ordonând oamenilor să stea acasă și să iasă doar pentru motive esențiale. Spălarea energică pe mâini, păstrarea distanței de doi metri, evitarea socializării și purtarea măștilor în locurile aglomerate au devenit norma.

Toate aceste reguli sunt încă respectate de Mandy (59 de ani) și Mason (22 de ani).

Împreună cu soțul ei Gordon (59 de ani), Mandy, mamă a trei copii, evită supermarketurile, își comandă online cumpărăturile săptămânale și dezinfectează tot ceea ce intră în casa lor din Essex. Ea face totul pentru fiul ei cel mic, Mason, care este grav imuno-compromis.

„Este mai rău decât atunci când erau în vigoare restricțiile”

Mason a fost diagnosticat cu boala Crohn în 2017, după ce a suferit de "dureri" la stomac. Acum ia zilnic comprimate de chimioterapie și injecții biologice la două săptămâni. A trăi cu boala Crohn înseamnă că Mason are un risc mai mare de îmbolnăvire gravă dacă se infectează cu Covid.

"Viața este foarte dificilă pentru întreaga noastră familie. A face orice în timpul pandemiei a fost un coșmar - dar încă este acum", a declarat Mandy pentru Mirror. "Spălăm tot ce cumpărăm, evităm supermarketurile, ne spălăm pe mâini după ce atingem ceva și facem teste Covid în mod regulat. Port o mască în buzunar tot timpul, dar nu mă apropii de oameni, așa că nu simt că trebuie să-l port".

Ea a continuat: "Pandemia s-a încheiat pentru majoritatea oamenilor și își continuă viața, dar pentru noi, este și mai greu acum. Este mai rău decât atunci când erau în vigoare restricțiile".

Mason, care are autism, și-a pierdut prietenii din cauza pandemiei și rareori socializează cu cineva din afara familiei sale.

"Nu sunt invitat atât de mult acum, pentru că ei știu că oricum nu pot pleca", a spus el.

Mandy a devenit îngrijitoarea cu normă întreagă a lui Mason după ce a fost diagnosticat cu Crohn și, uneori, lucrează ca îngrijitoare pentru a câștiga niște bani în plus.

Are și doi copii mai mari. "Fiul meu cel mare tocmai a devenit părinte și ne facem griji că vor veni în vizită", a spus ea. "Fiica mea este profesoară de școală și, deși este foarte atentă, ne facem griji să o vedem. Covid este încă înspăimântător pentru Mason și familia noastră".

Înainte de 2020, Mason ieșea cu prietenii, lua lecții de conducere și mergea la facultate. Acum, dacă are nevoie de aer curat, iese singur la plimbare prin bloc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.