Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O manifestaţie la care urma să ia parte ministrul turc de externe a fost anulată la Hamburg

Mevlut Cavusoglu

O a patra manifestaţie la care urma să ia parte un ministru turc a fost anulată luni în Germania, pe fondul tensiunilor dintre Berlin şi Ankara privind libertatea de exprimare şi al dorinţei autorităţilor de a-i convinge pe turcii din Germania să voteze "da" la referendumul constituţional din aprilie, relatează AFP şi DPA. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, urma să ia parte la o manifestaţie programată marţi la Hamburg, intenţia fiind de a se adresa membrilor comunităţii turce cu privire la referendum.

DPA citează un oficial local care a afirmat că evenimentul a fost anulat din raţiuni de securitate, în special pentru că nu erau întrunite condiţiile de siguranţă în caz de incendiu. Un reprezentant al Poliţiei din Hamburg a declarat pentru AFP că nu reuniunea în sine este problema, ci condiţiile din incinta unde urma să aibă loc. Oficialul a precizat că organizatorii sunt liberi să caute alt loc de desfăşurare a evenimentului la care ar urma să ia parte între 250 şi 300 de persoane. Săptămâna trecută, autorităţile din alte oraşe din Germania au anulat manifestaţii cu caracter politic în cadrul cărora politicieni turci intenţionau să promoveze un vot pozitiv la referendumul de la 16 aprilie, conform Agerpres.

La referendum pot lua parte 1,5 milioane de turci din această ţară, reprezentând cea mai amplă circumscripţie electorală în afară de cea din Istanbul. Austria şi Olanda şi-au manifestat luni susţinerea faţă de Germania în această dispută, indicând că guvernele lor ar putea descuraja participarea politicienilor turci la astfel de evenimente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.