DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O mare companie de asigurări din România a fost vândută

City Insurance
city insurance

Grupul Vivendi Internaţional a vândut City Insurance România către investitorul olandez I3CP, conform unui anunţ al companiei de asigurări, citat de Ziarul Financiar.

Principalul acţionar al City Insurance a fost până acum Vivendi International (circa 85%).

Tranzacţia a fost apro­bată de boardul Viven­di şi aşteaptă aprobarea auto­rităţilor de concurenţă şi supraveghere.

Conform informaţiilor oferite de City Insu­rance, trazacţia ar trebui să fie încheiată în trimestrul al treilea din 2021.

Viitorul acţionar al City Insurance, I3CP, este un investitor ECEEMEA, cu sediul în Olanda, care gestio­nea­ză peste 15 mld. euro şi are birouri în Amster­dam şi Atena.

Anunțul vine în con­textul în care, recent, City Insurance a pierdut recursul formulat îm­potriva Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), grupul de service-uri Auto­car şi Confe­deraţia Operatorilor şi Transpor­ta­torilor Autorizaţi din România (COTAR), asigu­rătorul fiind astfel obligat să îşi majoreze ca­pitalul, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Astfel, City Insurance va reveni la decizia iniţială a ASF, prin care compania este obli­gată să îşi majoreze capitalul cu 16,5 mil. euro, dată fiind decizia definitivă a Curţii, după cum au transmis reprezentanţii ASF la solicitarea ZF.

City Insurance a fost deseori sancţionată de ASF în ultimii ani. Amenzile totale decise de ASF pentru membrii Directoratului şi Consiliului de Supraveghere de la City Insurance s-au apropiat anul trecut de 3,8 mil. lei. Din septembrie 2019 până în 2020, firma a fost sancţionată de ASF cu amenzi cumulate de 4,4 mil. lei.

City Insurance, lider pe piaţa asigurărilor generale din România pentru al patrulea an consecutiv, a înregistrat, în 2020, un volum al primelor brute subscrise de 2,31 mld. lei (478 mil. euro), cu 17% mai mare decât în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.