Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mare prea mică! Coreea de Sud a tras focuri de avertizare asupra unei nave nord-coreene care a trecut linia de demarcaţie maritimă

Coreea de Sud

Coreea de Sud a tras focuri de avertizare asupra unei nave nord-coreene care a trecut linia de demarcaţie maritimă care separă cele două Corei, a anunţat armata sud-coreeană duminică, relatează channelnewsasia.com, potrivit news.ro.

Statul major al armatei sud-coreene (JCS) a declarat că a tras focuri de avertizare şi a emis un mesaj către o navă de patrulare nord-coreeană care a trecut sâmbătă dimineaţa „Northern Limit Line” (NLL), care prelungeşte linia de demarcaţie dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud pe mare.

Incursiunea nord-coreeană vine în condiţiile în care tensiunile sunt mari după o creştere a activităţii militare a Phenianului

În timpul operaţiunilor, o navă de patrulare sud-coreeană a intrat în „contact minor” cu o navă de pescuit chineză din apropiere, din cauza vizibilităţii reduse, fără probleme de siguranţă, dar cu răni uşoare în rândul echipajului sud-coreean, a adăugat JCS.

Incursiunea nord-coreeană vine în condiţiile în care tensiunile sunt mari după o creştere a activităţii militare a Phenianului în ultimele săptămâni.

Coreea de Nord a ameninţat că va lansa o operaţiune militară, în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite şi-au organizat exerciţiile militare anuale luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.