Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O maternitate nouă va fi construită în curtea Spitalului 'Sfântul Ioan' - VIDEO

bebelusi-maternitate

O maternitate nouă, care ar urma să aibă aproximativ 110 paturi, va fi construită în curtea Spitalului "Sfântul Ioan" din Capitală, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Asociației Colectiv 3010, Eugen Iancu.

"Atunci când am gândit scopul acestei asociații unul dintre obiective a fost construcția unui spital. (...) Ideea de maternitate a pornit de la acea piațetă Bucur, unde este Colectiv. (...) În urmă cu ceva timp, văzând acea piațetă în care am construit și un monument, ne-am gândit că ar trebui să transformăm acea maternitate. Numai că Maternitatea Bucur are aproape 100 de ani, este din 1938, iar a reface acea clădire și pentru a da scopul de maternitate costurile sunt foarte mari și am ajuns la concluzia că este mai bine să construim o maternitate nouă", a afirmat Eugen Iancu.

Citește și: România, într-un nou scandal internațional: Medici mituiţi de o companie farmaceutică

Potrivit acestuia, suma estimată pentru construirea și dotarea maternității este de aproximativ 12 milioane de euro.

"Este posibil să avem un sprijin, pe partea de dotare, din partea MS. În momentul de față, noi începem o campanie de strângere de fonduri. Avem un prim capital și sperăm ca în următoarele două — trei luni să avem primul milion de euro. Se lucrează deja la proiect. Până la sfârșitul anului cred că va fi gata intabularea. Noi sperăm ca în partea a doua a anului viitor să începem lucrul efectiv. La sfârșitul anului 2019 — începutul anului 2020, vom avea maternitatea gata. Costurile pentru construcție utilitată sunt undeva la 8 milioane, urmând ca dotările să fie undeva la 4 milioane de euro", a precizat președintele Asociației Colectiv.

El a spus că își dorește realizarea unui centru de paliație în actuala clădire a Maternității Bucur.

"Pentru noi, ca spital construit în 1979 și nerenovat capital niciodată, a construi o maternitate nouă în curtea spitalului este un vis frumos, este ceva la care nici măcar nu speram vreodată", a afirmat, la rândul său, managerul Spitalul "Sfântul Ioan", Robert Agafiței, conform Agerpres.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că administrația locală va contribui "cu toate resursele pe care le are pentru a implementa acest proiect". "Consider că este o urgență pentru ceea ce înseamnă sistemul medical din România în general crearea unor astfel de facilități. (...) Rolul pe care Primăria sectorului 4 îl are și și-l asumă este acela de a contribui cu toate resursele pe care le are pentru a implementa acest proiect. (...) Cel puțin un milion de euro din proiectul de buget pe anul 2017 va fi special pentru acest proiect", a spus edilul Daniel Băluță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.