Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O medaliată olimpică recunoaște că este lesbiană la 23 de ani: 'De teamă ca imaginea să nu le fie afectată, numeroşi sportivi tac şi se ascund'

Irma Testa

Sportiva italiană Irma Testa, în vârstă de 23 de ani, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în competiţia de box, şi-a dezvăluit orientarea homosexuală într-un interviu pentru Vanity Fair Italia, relatează L’Equipe.

“Să vorbesc despre orientarea sexuală în lumea sportului are o valoare specială, deoarece campionilor li se cere să fie perfecţi. Şi pentru mulţi, homosexualitatea este încă o imperfecţiune. De teamă ca imaginea să nu le fie afectată, numeroşi sportivi tac şi se ascund. Aşa am fost şi eu până acum câteva luni. Însă această medalie de la Tokyo a devenit scutul meu: acum că sportiva Irma este în siguranţă, femeia Irma poate fi sinceră”, a afirmat pugilista, scrie news.ro.

Irma Testa a urmat prin dezvăluirile sale exemplul pugilistei britanice Nicola Adams, dublă campioană olimpică (Londra şi Rio) şi al sportivei irlandeze Kellie Harrington, campioană olimpică tot la box.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.