Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mega-rețea de evaziune a fost destructurată: Un bărbat cu nume celebru și mama sa erau lideri

breaking news

Procurorii şi poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti au destructurat o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare, o persoană fiind arestată, iar alte două fiind plasate sub control judiciar.

Potrivit unor comunicate emise, luni, de DIICOT şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 2013-2015, gruparea, constituită din persoane domiciliate în judeţele Bihor, Cluj, Mureş şi Prahova, ar fi creat un circuit de societăţi comerciale de tip 'fantomă', având ca obiect comerţul cu telefoane mobile şi accesorii de telefonie mobilă.

Citește și: SCANDALOS Ce a făcut Floricica Dansatoarea la Antena 1: Cheloo a plecat din emisiune și a făcut-o praf pe Delia / VIDEO

Grupul infracţional era format din inculpatul Gabriel Trifu (n.r. există un celebru tenismen român cu acest nume), mama sa, Ştefana Trifu, Horia Paul Ionescu şi alţi 11 suspecţi.

"Prin intermediul societăţilor pe care le controlau, membrii grupului emiteau facturi fiscale ce atestau livrări de telefoane mobile şi accesorii, contravaloarea facturilor fiind ulterior achitată prin transfer bancar. Sumele de bani ajungeau în conturile unor societăţi comerciale furnizoare din Slovacia şi Ungaria, aflate sub controlul membrilor grupului, firme care efectuau achiziţiile în regim intracomunitar, dar se sustrăgeau de la plata impozitului pe profit şi a TVA datorate bugetului de stat", arată sursele citate.

Citește și: S-au luat la bătaie în timpul unei emisiuni: Ce au făcut două fete / VIDEO

Prin activitatea infracţională, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 5.450.759 lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit.

În acest dosar, anchetatorii au efectuat, în cursul lunii februarie, zece percheziţii la sediile persoanelor juridice şi la domiciliile a nouă persoane bănuite de implicarea în activitatea infracţională.

Citește și: A intrat în era socializării: Un fost președinte și-a făcut cont

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente, token-uri şi alte instrumente de efectuare a plăţilor, precum şi suma de 20.500 de euro şi 30.500 de lei.

Faţă de inculpaţii Ştefana Trifu şi Paul Horia Ionescu, procurorii DIICOT Ploieşti au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, iar faţă de inculpatul Gabriel Trifu, Tribunalul Prahova a fost dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: Fostul iubit al lui George Michael face dezvaluiri despre moartea artistului: Nici până acum nu a fost înmormântat

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra sumelor de 22.980 euro şi 30.500 lei, precum şi faţă de un autoturism şi 29 de proprietăţi imobiliare (clădiri şi terenuri) situate pe raza judeţului Prahova, se mai arată în comunicatele menţionate.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, iar mandatele de aducere în cauză au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile 'Matei Basarab' Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.