Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O miliardară din Hong Kong dă în judecată proprietara unor galerii de artă pentru un tablou de Banksy

lanmedia.fr
Banksy Bataclan

Moştenitoarea gigantului de băuturi Vitasoy International din Hong Kong, Karen Lo, o dă în judecată pe Pearl Lam, o faimoasă proprietară de galerii de artă, spunând că a plătit 500.000 de lire sterline (613.000 de dolari) pentru o pictură de Banksy pe care nu a mai primit-o, potrivit unor documente judiciare depuse săptămâna aceasta, informează Reuters miercuri.

Karen Lo, al cărei bunic a înfiinţat Vitasoy, companie specializată în lapte din soia şi băuturi răcoritoare, a spus că Lam a declarat în mod fals că ar fi cumpărat tabloul lui Banksy ''Show Me The Monet'' în numele lui Lo, potrivit documentelor judiciare.

Biroul lui Pearl Lam nu a răspuns imediat unor solicitări Reuters telefonice şi trimise prin e-mail pentru a oferi mai multe detalii, potrivit Agerpres.

''Show Me The Monet'', o pictura din 2005 a artistului britanic, este o reinterpretare a unei capodopere semnate de pictorul impresionist Claude Monet.

A fost vândută cu prilejul unei licitaţii organizate de Sotheby's în octombrie 2020 pentru peste 7,5 milioane de lire sterline, o sumă cu mult peste preţul estimat, cuprins între 3 şi 5 milioane de lire sterline.

Lam este unul dintre cei peste 170 de proprietari de galerii care participă săptămâna aceasta la Art Basel Hong Kong.

Autorităţile din Hong Kong au salutat organizarea acestui târg de artă în contextul demersurilor de revigorare a economiei după o recesiune de aproape trei ani din cauza unor factori precum lockdownuri COVID-19, graniţa închisă cu China şi înăsprirea regulilor privind securitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.