Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O militantă feministă cu bustul gol a perturbat discursul lui Marine Le Pen - VIDEO

http://www.lepoint.fr
Femen Marine Le Pen

O militantă a grupului feminist Femen şi-a făcut joi apariţia topless şi a întrerupt un miting al liderei de extremă dreapta din Franţa, Marine Le Pen, fiind imobilizată brutal de serviciul de pază al Frontului Naţional (FN), transmite EFE.

"Marine, feministă închipuită", i-a strigat liderei FN reprezentanta mişcării Femen, într-o sală luxoasă din Paris, unde Marine Le Pen, care candidează la preşedinţia Franţei, îşi prezenta în faţa presei şi a unor diplomaţi din circa 50 de ţări propunerile în domeniul politicii internaţionale.

Tânăra, care îşi pictase şi pe tors mesajul pe care i l-a transmis liderei FN, a fost imobilizată rapid de gărzile de corp, care au condus-o într-o sală alăturată de unde continuau să se audă ţipetele femeii. Mai mulţi ziarişti au încercat să o urmeze pe militanta Femen, însă serviciul de protecţie al FN le-a blocat calea şi i-a obligat să se întoarcă în sala în care avea loc conferinţa Marinei Le Pen.

Citește și: Marea Britanie e în stare de ȘOC: Trebuie să returneze Uniunii Europene 60 de miliarde de euro

Le Pen a prezentat liniile generale ale programului său în materie de politică externă, care includ apărarea independenţei Franţei, o apropiere de Rusia şi de noua administraţie din SUA şi reformarea profundă a construcţiei europene. Ea a criticat actuala politică externă a Franţei şi a acuzat guvernul că le-a distribuit rebelilor sirieni arme care ar fi putut ajunge în mâinile teroriştilor din gruparea Statul Islamic.

"Câte atentate s-ar fi putut evita în Franţa dacă s-ar fi păstrat relaţiile cu serviciile secrete siriene?", s-a întrebat Le Pen, care s-a angajat totodată "să termine cu tratatele europene actuale", despre care a spus că aduc beneficii doar Germaniei, şi să conlucreze "cu restul naţiunilor libere" pentru "a construi o Europă nouă". "Trebuie să terminăm cu acest monstru birocratic", a spus Le Pen, referindu-se la Uniunea Europeană, pe care a calificat-o drept "totalitară". "Uniunea diminuează Franţa, o separă de lume (...) Mă bucur de renaşterea popoarelor europene împotriva Uniunii, în favoarea Europei" în calitatea sa de continent, a adăugat ea, referindu-se îndeosebi la Brexit.

Le Pen a denunţat "aventurierismul strategic al SUA" şi a salutat "realismul şi voinţa de schimbare" ale noului preşedinte american Donald Trump. Totodată, Marine Le Pen a spus că Rusia este "un element decisiv al echilibrului de forţe care pot pacifica mondializarea". Lidera FN a anunţat că doreşte să se distanţeze de politica "relaţiilor condescendente şi a discursurilor moralizatoare" referitoare la Africa, dar a precizat că "neamestecul nu înseamnă indiferenţă", anunță Agerpres.

În fine, reafirmându-şi dorinţa de a proteja mai presus de orice "interesul naţional", Marine Le Pen a denunţat preeminenţa instituţiilor internaţionale, "ameninţările" reprezentate de marile mişcări de imigraţie, negocierile pentru aderarea Turciei la UE şi tratatul de liber-schimb UE-Canada (CETA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.