Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O minune de cură de slăbit. Efectele dietei 80/20 sunt spectaculoase

Los Angeles Times
silueta slabire dieta

O minune de cură de slăbit. Efectele dietei 80/20 sunt spectaculoase

O femeie din San Diego a dezvăluit secretul siluetei sale, după ce, ani de zile s-a luptat cu dietele și kilogramele acumulate în exces. Deși a încercat numeroase regimuri, dieta 80/20 și mersul pe jos au ajutat-o să piardă 23 de kilograme.

„M-am luptat cu kilogramele în plus toată viața”, a declarat Gen Cohen pentru Business Insider, citată de Digi 24.

Tânăra a povestit că a urmat o dietă bogată în proteine, cu un ușor deficit caloric, pe principiul 80/20. Acest lucru înseamnă că nu exclus nimic din ceea ce obișnuia să consume și s-a bucurat în continuare, cu moderație, de dulciuri și chiar alcool. Dieta 80/ 20 depinde exclusiv de proporții. Mai exact, se bazează pe principiul că, dacă mănânci sănătos 80% din timp, poți „păcătui” 20% cu alimente nesănătoase.

Chiar dacă în primele trei luni, rezultatele au fost sub așteptări, femeia nu a scăzut în greutate deloc, apoi a început să slăbească treptat. Astfel, într-un an a slăbit 23 de kilograme și de 7 ani își menține aceeași greutate.

A redus numărul de calorii

Drumul însă până la silueta de vis a fost unul dificil. După multe diete care, în final, i-au făcut mai mult rău, a decis să se documenteze pentru a aplica dieta potrivită. Conform sursei citate, a redus din numărul de calorii, pentru a pierde în greutate, dar, spre deosebire de dățile anterioare, scăderea nu a fost bruscă. În loc să elimine carbohidrații sau grăsimile, așa cum mai încercase, ea încercat să mențină un echilibru sănătos.

Accent pe proteine

Văzând că regimul dă roade, tânăra a pus accent pe proteine. Cohen a spus că nu a fost prea strictă cu dieta, dar a respectat principiul „80/20”. Astfel, 80% din ceea ce mânca era hrănitor și sănătos, iar 20% era ceva ce îi plăcea. Dieteticienii recomandă această abordare, pentru că este ideal ca o persoană să nu simtă lipsa a ceva ce îi place, iar astfel efectele unui regim pot fi de durată.

După ce a pierdut în greutate, a venit o altă mare provocare: cum să se mențină la aceleași kilograme. Mănâncă la fel, dar are grijă să meargă cât mai mult pe jos. „Nu sunt obișnuită să fac fitness sau să merg la sală”, spune ea.

Deși acum merge din când în când la sala de sport, spune că cea mai constantă formă de mișcare rămâne mersul pe jos: „Mă plimb în fiecare zi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.