Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O moschee celebră din Iran a fost avariată în timpul lucrărilor de restaurare

nationalgeographic.com
Moscheea Șahului din Isfahan

Moscheea Șahului din Isfahan a fost avariată în timpul lucrărilor de restaurare. O schelă s-a prăbușit și a stricat o porțiune din acoperiș, potrivit BBC.

O moschee iraniană din secolul al XVII-lea, considerată o capodoperă arhitecturală, a fost deteriorată în timpul lucrărilor de restaurare, au anunțat oficialii.

Moscheea Șahului din Isfahan este considerată cea mai frumoasă din Iran și face parte din patrimoniul mondial al Națiunilor Unite. Potrivit unor imagini recente, o parte a clădirii pare neuniformă, în timp ce modelele de flori pictate pe cupolă nu se potrivesc.

Oficialii au recunoscut defectele, dar au spus că acestea pot fi corectate, potrivit Mediafax.o.

„Supraveghetorii și restauratorii și-au dat seama că au existat daune, în special în partea superioară a domului. Vom înlocui țiglele domului, deoarece greutatea schelei a deteriorat marginea acestora", a declarat Alireza Izadi, șeful patrimoniului orașului, potrivit presei de stat.

Lucrările „nu au fost încă finalizate", a declarat și restauratorul Mehdi Pakdel. El a dat vina pe schelele folosite și pe provocările reprezentate de înălțimea domului de 54 de metri.

Moscheea a fost construită în epoca de aur a orașului Isfahan, al treilea oraș ca mărime din Iran. Cu faianța sa izbitoare, cu un model luminos albastru și galben strălucitor, moscheea este un magnet pentru credincioșii musulmani și pentru turiștii din interiorul și din afara Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.