Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă a MAI va supraveghea, timp de patru luni, frontierele UE din Marea Egee

nava

O navă maritimă de patrulare şi intervenţie a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu un echipaj format din 23 de poliţişti de frontieră, va participa la operaţiunea 'EPN POSEIDON SEA', organizată de Agenţia Europeană FRONTEX, urmând a fi detaşată timp de patru luni în Marea Egee, în perioada ianuarie-aprilie.

Potrivit unui comunicat de presă, nava MAI 1102 a plecat în misiune pe 1 ianuarie de la sediul Grupului de Nave Mangalia.

"Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de 4 luni, nava maritimă de patrulare şi intervenţie şi echipajul aflat la bord, format din 23 de poliţişti de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune. (...) De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare - ICC din Atena doi ofiţeri de legătură, care vor menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de PFR pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al IGPF, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX", precizează sursa citată.

După cum menţionează MAI, obiectivul principal al operaţiunii este de a oferi suportul autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a UE.

"Se va avea în vedere derularea de măsuri comune pe linia gestionării fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, intervenţia în cazurile de salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare, creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operaţiune, precum şi un schimb eficient de experienţă şi de bune practici între poliţiştii de frontieră europeni", se mai arată în comunicatul MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.